EkologijaNajnovije vijesti

Centar za ekologiju i energiju: “Crveno” markirani dio obale postao “zelenim”

Centar za ekologiju i energiju je organizovao ovu akciju u koju je uključio sve one za koje su iz Centra smatrali da bi se trebali odazvati, za koje su smatrali da bi im bio interes čiste obale, čisto jezero.Tako su, želeći kontaktirati lokalne ribolovce, slučajno  kontaktirali mene.Ja sam ih uputio na Sportsko ribolovnu zajednicu jezera Modrac.Iz izvještaja vidimo da u akciji nisu učestvovali ribolovci.
Svaka čast Centru, a ribolovci su izgleda definitivno digli ruke od jezera Modrac.

Možda su iz Centra trebali kontaktirati “mrežare”, vjerovatno bi se oni prije odazvali.
Akcija čišćenja dijela obale jezera Modrac je uspješno završena! Zahvaljujući entuzijazmu zaljubljenika čiste prirode ova lokacija koja je zbog velike količine otpada ranije bila „markirana crvenom bojom“, ovom akcijom je  dovedena u “zeleno”.
Uz Centar za ekologiju i energiju, obalu jezera, su čistili  učenici OŠ “Kiseljak“, mještani i predstavnici Mjesne samouprave Kiseljak, Odred izviđača „Duga“, Aktiv mladih Kiseljak i predstavnici romskih udruženja,predstavnici Novog ekonomskog pokreta  a raduje  i činjenica da se veliki broj mladih odazvao na akciju.
Očišćeno je par kilometara obale, a bilans ove dvodnevne akcije čiščenja je preko 350 kesa, od po 100L, prikupljenog smeća.
Izuzetno veliki doprinos u akciji čišćenja  dala je Služba za komunalne poslove mjesnih zajednica i JKP „Komunalac“, a na očišćenom dijelu obale, Centar za ekologiju i energiju, je postavio 10 klupa, 5 stolova, 10 kanti za smeće i informativnu tablu.
Vrijednost akcije su prepoznali
Turistička zajednica TK, Bihaćka pivovara Bihać,  Menprom- Mesna industrija Tuzla, Prerada i promet mlijeka Tuzla, Klas Sarajevo. Od srca se zahvaljujemo.
Građanima preporučujemo da  prvomajske praznike provedu na Kiseljaku, sada čistom dijelu obale Jezera Modrac, mjestu  kao stvorenom za porodične izlete, ali i apelujemo da otpad i smeće odlože na zato predviđena mjesta i tako daju doprinos na očuvanju i zaštiti okoliša.
Jedno je sigurno –  uspješno dovršenom akcijom poslana je dobra poruka, ali i utvrđena obaveza za budućnost.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo USR Sarajevo 1906, Memorijal “Ermin Hadžić”

One thought on “Centar za ekologiju i energiju: “Crveno” markirani dio obale postao “zelenim”

  • BRAVO ĐACI ,,,,,,SVAKA ČAST

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.