Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Akcija na reviru Doljanka

Dana 12.05.2011. godine članovi Fly fishing sekcije USR “Glavatica” Jablanica Arfadžan Ahmet -Lili, Šehić Admir-Šeha, Krečinić Enis, Lulić Sanel, Salihamidžić Nermin-Nono, Begović Adil i Kovačević Armin-Kovach napravili su akciju na uređenju revira Doljanka.
Tako su za 8 sati rada uspjeli napraviti tri brvna za prelazak rijeke na nepristupačnim mjestima.
Loveći na reviru uočili su da je na navedenim mjestima veoma teško preći sa jedne na drugu obalu, tako da je dio revira koji je veoma pogodan za ribolov ostajao nedostupan.

Sve se isplaniralo i krenulo u ranim jutarnjim satima.  Prvo brvno je bilo najteže napraviti zbog loše konfiguracije terena  i tu je posao bio najveći, a ekipa kompletna. Kasnije je, zbog neodložnih obaveza ekipu napustio Lulić Sanel, a nakon završetka drugog brvna Šehić Admir i Salihamidžić Nermin. Ostatak ekipe nije htio ostaviti nedovršen posao nego su odlučili da završe i treće brvno. Taman kad su počeli sa postavljanjem trećeg brvna u pomoć je pristigao Jusić Kenan tako da je i ono uspješno završeno. Pored ovog posla, usput je izvršeno i prokresavanje terena .  Posao je uspješno završen oko 17,30 sati, a još je samo ostalo da se brvna popatose daskama i da se naprave rukohvati, ali to će sačekati neku drugu akciju. Pored ove akcije u zadnjih 15 dana napravljene su još tri akcije na raskresavanjau i uređenju terena za još jedan šadrvan. Sve je spremno, a sada samo preostaje da pokušamo naći sponzora za materijal i da se šadrvan završi. Nadamo se da će i ovaj posao biti gotov veoma brzo, tako da će na reviru biti dva veća šadrvana i tri stola sa klupama za odmor.

Pročitajte i:   Sretan Uskrs!

Evo još koja sličica sa akcije postavljanja brvna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.