Najnovije vijestiTakmičenja

Takmičenje ribolovaca na Rajskom jezeru

Povodom Dana općine Živinice, 18.juna održaće se peto po redu  “Veliko takmičenje malih ribolovaca”, koje okuplja  brojne takmičare sa prostora Federacije BiH.
Sva dosadašnja takmičenja održana su na Barama, ali nakon što je Spreča tokom poplava probila nasip i pokvarila staze ovoga puta takmičenje se seli na Rajsko jezero, rekao nam je predsjednik U.S.R. “Mrena” Dragi Hiltner.
Postali smo pozitivno prepoznatljivi po održavanju ovog zanimljivog takmičenja, s obzirom da je to najveće okupljanje djece od 7 do 14 godina.Pošto nismo imali sredstava da uredimo staze na Barama riješili smo da takmičenje organizujemo na Rajskom jezeru, što je prilika da gostima pružimo priliku da dožive biser našeg turističkog potencijala, kakav imamo na Rajskom jezeru u Bašigovcima“.
Iz Ribolovnog društva “Mrena” pozivaju i građane da dođu 18.juna na Rajsko jezero i vide koliko u ovom sportskom društvu pridaju važnosti mladim genaeracijama – na kojima ribolova ostaje!
Za najuspješnije mališane iz svijeta ribolova dodjeliće se pehari, diplome i medalje.

Pročitajte i:   USR Kiseljak: Poziv na 1. Spin Kup povodom dana Općine Kiseljak

One thought on “Takmičenje ribolovaca na Rajskom jezeru

  • Pa kako će imati kad presjednik troši na registraciju privatnog vozila a nigdje neradi a živi ko bubreg u loju. Pa svako može biti ovakav presjednik,dobili su novac da naprave nasip ali to je dotični stavio u svoj ĐEP.mora i on od nečega da živi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.