U BOSANSKOJ KRUPI ODRZANO 17. PRVENSTVO BIH U SPORTSKOM RIBOLOVU ZA INVALIDNA LICA

BIŠĆANI  BEZ PREMCA

Podjelom pehara, medalja i prigodnih nagrada, a  u  organizaciji saveza za sport  i rekreaciju  invalida Unsko – sanskog kantona na jezeru Pecka kod  Bosanske Krupe proteklog vikenda,11 I 12. Juna, održano je  17  ekipno i pojedinačno prvenstvo invalidnih lica u sportskoim ribolovu u lovu ribe udicom na plovak. Na prvenstvu učestvovalo je 6 kantonalnih ekipa:  USK sa dvije ekipe, TK, SK, BPK  i HNK. Prvenstvo je otvorio i ribarima poželio ugodan boravak  u gradu na Uni  i  uspješne rezltate, Armin  Halilović, načelnik Općine  Bosanska Krupa, a zatim je  na jezeru Pecka, uz prisustvo brojnih gostiju i takmičara  otvorio novi most  na jezeru Pecka koji povezuje lijevu i desnu obalu  jezera..  Za uređenje ribarske staze, igradnje  drvenog mosta  i čišćenja jezera od alge  i šiblja, Općina  Bosanska Krupa  izdvojila je 3.000  KM.

Domaćini su uložili puno truda  da obezbjede optimalne uslove za takmičenje invalida na ovom lijepom jezeru koje je  poseban šaranski revir  i koje   je bogato  šaranskom ribom  ribari su uživali u prirodnom ambijentu. Ribarske  sudije  su obavile  uspješno svoj dio  posla  i nije bilo primjedbi na  vaganje ulovljene ribe i postignute  rezultate. Nakon  dvodnevnog takmičenja i lijepog druženja, proglašene su najbolje ekipe i pojedinci  na na ovom uspješno organizovsanom  državnom prvenstvu za invaslide. Članovi Saveza  zasport  i rekreaciju invalida Bihać – USK bilki su bez premcsa, jer su imali najujednačerniji sastav ekipe, pa su zasluženo osvojili  ekipno prvo mjesto.  Drugo mjesto pripalo je ekipi domaćina  Savezu za  sport  i rekreaciju invalida  511 Bosanska Krupa,a treće mjesto osvojila je ekipa  SSRI BPK Goražde. U  pojedinačnoj konkurenciji najbolji je Emir Kahrić  iz   Bopsanske  Krupe.

Pročitajte i:   ZAGREBAČKI VELESAJAM: Sve najbolje s područja lova i ribolova na jednom mjestu - '6. Dani lova i ribolova'

Najboljim ekipama  i pojedincima uručene su prigodne nagrade,  pehari i medalje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.