Najnovije vijestiOstale vijesti

Danas manifestacija “Drina – Prača turističke destinacije”

GORAŽDE, 25. juna (FENA) -Turistička zajednica Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, u saradnji s kantonalnim ministarstvom privrede, te općinama u sastavu BPK-a, danas će organizirati tradicionalnu manifestaciju “Drina – Prača, turističke destinacije”.

Kako je Feni kazao direktor Turističke zajednice BPK-a Edin Kunovac, za održavanje manifestacije sve je spremno.

“Osmi put zaredom  BPK u okviru ove manifestacije u subotu će ugostiti eminentne ličnosti iz političkoga, javnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine koji će imati priliku da se upoznaju o turističkim potencijalima ovog područja”, kazao je Kunovac dodajući da je upravo promocija turizma u ovom dijelu BiH glavni cilj manifestacije.

“Centralni događaj već po tradiciji bit će cjelodnevno splavarenje Drinom od Ustikoline do Goražda. Gosti će imati priliku da se uvjere u ljepotu folklorne tradicije te da probaju tradicionalne specijalitete u gastro kutku koji će prirediti članice Udruženja žena “Goraždanke”, istakao je on.

Prigodan program za sve učesnike manifestacije ali i građane Goražda bit će priređen u popodnevnim satima u Omladinskoj ulici u Goraždu, a bit će nastavljen u turističkom kompleksu “Bijele vode” u općini Pale-Prača gdje će gostima biti predstavljeni potencijali ovog dijela BPK-a.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo USR Sarajevo 1906, Memorijal “Ermin Hadžić”

Specijalni gosti ovogodišnje manifestacije „Drina-Prača turističke destinacije“ bit će predstavnici Ambasade Turske u BiH te nekoliko turističkih agencija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.