Novi kontejner za otpad na jezeru Kop – obavijest iz udruženja “Eko-Sport” Šićki Brod

Nakon akcije zasađivanja sadnica kestena na lokalitetu jezera „Kop“ Šićki Brod članovi udruženja „Eko-Sport“ Šićki Brod su nastavili sa svojim aktivnostima i tom prilikom su obezbijedili jedan veliki kontejner koji je bio neophodan na ovom jezeru. Finansijsku podršku za kupovinu ovog velikog kontejnera za odlaganje smeća je podržalo Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK.

Kao i svake godine na kraju sezone članovi UG „Eko-Sport“ Šićki Brod organizovaće akciju čišćenja i uređenja obale jezera i tom prilikom će pozvati druga udruženja i ljubitelje prirode da se uključe u akciju očuvanja ovog bisera prirode.

Žao nam je što nismo bili u mogućnosti kupiti barem još jedan veliki kontejner ali se nadamo da ćemo uspjeti u narednom periodu obezbijediti sredstva za kupovinu još jednog kontejnera.

Pročitajte i:   Obavještenje iz SRS BiH: Odgađa se Otvoreno prvenstvo BiH u lovu ribe udicom na plovak za seniorke

2 thoughts on “Novi kontejner za otpad na jezeru Kop – obavijest iz udruženja “Eko-Sport” Šićki Brod

  • 7. Oktobra 2011. at 19:34
    Permalink

    Konkretna i kvalitetna akcija… kao i obicno… BRAVO Eko-Sport Šićki Brod!!!

  • 8. Oktobra 2011. at 21:24
    Permalink

    Fala Rusko ,dugo smo trazili da nam opština postavi ovakve peke pa da se povremeno prazne al niko nije želio pomoc ovaj put smo napravili projekat i aplicirali za sredstva na kraju kad smo ih dobili kupili smo ovaj kontener za sve posjetioce koji zele bacit na predviđeno mjesto smece …bistro

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.