Najnovije vijestiVremeplov

Vremeplov: Regionalno nadmetanje ribolovaca u Višegradu

Najviše bodova osvojila ekipa domaćina, ali su Rogatičani osvojili najviše prvih mjesta u pojedinačnoj konkurenciji.
Na vodama Rzava u Višegradu održano je takmičenje sportskih ribolovaca goraždanske regije koju sačinjavaju ribolovci Foče, Čajniča, Goražda, Rogatice, Rudog i Višegrada, u bacačkim disciplinama i u lovu ribe udicom na plovak, a pravo učešća na ovom takmičenju imali su ribolovci koji su bili najbolji na opštinskim takmičenjima.
Nakon jednodnevnog veoma zanimljivog takmičenja ekipni pobjednik su ribolovci Višegrada, koji su bili najkompletniji i osvojili 11.570 bodova, a iza njih su Rogatičani.
Ekipni pobjednik u troboju bacačkih disciplina je Višegrad sa 534 boda, druga je Rogatica sa 504, treće Čajniče sa 254, i t.d.U ovoj disciplini pojedinačno prvo mjesto i kod seniora i kod omladinaca osvojili su Rogatičani – Osman Mahmutović i Amir Hodžić.
U ulovu ribe udicom na plovak rogatički ribolovci
najprijatnije su iznenadili i bili najbolji osvojivši 7.455 bodova, ispred ekipe Višegrada sa 5.545 i Rudog sa 3.788 bodova.U ovoj disciplini prvo mjesto kao pojedinac osvojio je Mahir Muftić iz Rogatice, ispred Voje Topalovića iz Rudog i Pere Draškovića iz Višegrada, koji će istovremeno činiti reprezentaciju drinskog regiona u ovoj disiplini na predstojećem republičkom takmičenju sportskih ribolovaca, koje će se 19. i 20. juna održati u Brčkom.
S.Mitrović, Oslobođenje, 10.06.1982. godine
(Skenirani članci iz novina o ribolovu u Rogatičkom kraju koje smo dobili zahvaljujući stranci http://rogaticani.com/)

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo USR Sarajevo 1906, Memorijal “Ermin Hadžić”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.