Iz regijeKrivolovNajnovije vijesti

Dinamitom u ribolov

CRNA GORA – Slavko Šišović (53) iz Bara zadobio je teške tjelesne povrede nakon eksplozije dinamita kojim je lovio ribu u mjestu Ratac, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Kako navodi Tanjug, povrede koje je Šišović zadobio nisu opasne po život. Njemu je u eksploziji povrijeđena šaka i on je operisan u bolnici u Baru.

U restoranima i na pijacama sve češće do potrošača stiže riba koja nije upecana na klasičan način. „Dinamitaši“ rijetko izlaze pred sudije, jer moraju da budu uhvaćeni na djelu – kažu nadležni.

Naglašava se da je „dinamitaša“ veoma teško izvesti na sud. Treba da se argumentovano dokaže da je bacio u more eksploziv umjesto udice. On mora biti uhvaćen u momentu kada je kapisla sa fitiljom ili slična naprava krenula iz njegove ruke ka vodi, koju je potom eksplozija podigla. A taj trenutak je zaista teško snimiti, jer krivolovci imaju svoje jake „obaveštajne službe“ koje ih na vrijeme upozoravaju na opasnost. – Ističu iz Uprave policije te napominju, “Ribu koja je ulovljena dinamitom ne kupujte”.

 

Pročitajte i:   Sretan Vaskrs!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.