EkologijaNajnovije vijesti

Trebišnjicom plutaju lijekovi kojima je istekao rok trajanja

Riječ je o originalnim pakovanjima lijekova kojima je istekao rok trajanja
U Trebinju je danas u rijeci Trebišnjici, ispod brane Gorica, pronađena veća količina farmaceutskog otpada, potvrdio je načelnik Općinskog štaba Civilne zaštite Mirko Ćurić.
Riječ je o originalnim pakovanjima lijekova kojima je istekao rok trajanja i koja su, kako se pretpostavlja, izbačena pored puta, nakon čega su se razlila po vodi.
Ćurić je rekao da su ekipe Civilne zaštite, lastvanski i trebinjski vatrogasci, te Službe za spasavanje Hidroelektrana na Trebišnjici (HET) sa tri čamca do kasnih večernjih časova uspjeli da iz vode nakupe pakovanja lijekova u četiri velike vreće od smeća.
“Izvukli smo sav otpad koji smo primijetili, a ostala je još jedna količina u žbunju pored puta, pa ćemo sutra nastaviti sa čišćenjem”, dodao je Ćurić.
Centru javne bezbjednosti /CJB/ Trebinje danas oko 15.00 sati prijavljeno je da po Trebišnjici pluta otpad.Iz trebinjskog Vodovoda saopšteno je da će sutra, zajedno sa Zavodom za zaštitu zdravlja RS i nadležnom inspekcijom, uzeti uzorke vode radi detaljnije analize.

Pročitajte i:   Sretan Vaskrs!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.