Vrbas među top 10 svjetskih avanturističkih destinacija

Američka internet stranica posvećena putovanjima (www.smartertravel.com) uvrstila je rijeku Vrbas u top 10 avanturističkih turističkih odredišta za predstojeće ljeto, preporučujući putnicima-avanturistima da probaju rafting na Vrbasu, ali i na Tari i Neretvi, koji je nazvan “Putovanje kroz veliki kanjon Balkana”.

Gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović pozdravio je odluku američkog sajta i istakao da je to rezultat dosadašnjih napora i ulaganja grada u razvoj turizma.
Davidović je naglasio da rijeka Vrbas i rafting, kao i ostale mogućnosti za avanturistički turizam na području Banjaluke, polako postaju sve poželjnija turistička odredišta gostiju iz cijelog svijeta.

Popularizaciji avanturističkog turizma veoma su doprinjeli organizacija Svjetskog i Evropskog prvenstva u raftingu, kao i Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu za juniore i seniore do 23 godine. Organizacija ovih takmičenja i sredstva koja smo uložili u kanjon Vrbasa pokazali su se kao ispravan put i možemo biti ponosni na to“, rekao je Davidović.

U banjalučkoj Turističkoj organizaciji ističu da internet preuzima primat u promociji turističke ponude i potiskuje sve ostale promotivne alate.
Predstavljanje Vrbasa i ostalih rijeka na američkoj stranici u gradskoj Turističkoj organizaciji smatraju izuzetno važnim za Banjaluku, ali i BiH u cjelini.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi u dicsiplini 'lov ribe udicom sa hranilicom - Feeder'

Avanturistički turizam ne zahtijeva velika ulaganja, a veoma je konkurentan. Sigurno se možemo pohvaliti rijekama koje su jedinstvene u svijetu, a BiH je interesantna za evropske i svjetske turiste, jer je za njih neotkriveno odredište. Tu, svakako, vidimo našu šansu“, zaključili su iz Turističke organizacije grada Banjaluke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.