EkologijaNajnovije vijesti

Hrvatska: Požar u Kopačkom ritu, gori površina od 300 hektara

U Kopačkome ritu vatrogasci gase požar koji je buknuo prijepodne vjerojatno kao nastavak sinoćnjeg požara na otvorenome u Vardarcu, mjestu na rubnom dijelu parka prirode
U Kopačkome ritu vatrogasci gase požar koji je buknuo prijepodne vjerojatno kao nastavak sinoćnjeg požara na otvorenome u Vardarcu, mjestu na rubnom dijelu parka prirode.
Požar gasi 50 vatrogasaca i devet vozila. Po posljednjim izvješćima, vatra je zahvatila dva četvorna kilometra. Na požarište je poslan i helikopter, javila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Pretpostavlja se da je požar nastavak jučerašnjeg požara u kojem je na manjem području gorjela trava i suho raslinje i nakon čijeg je gašenja vatra tinjala, a danas se razbuktala zbog snažnog vjetra.
Po riječima glavnog nadzornika Javne ustanove Parka prirode Kopačkoga rita Damira Opačića, oko 11,30 sati požar se proširio i zahvatio

travu i raslinje u dužini oko dva kilometra, u prvome redu na ribnjacima te u blizini prijamnog centra koji je izgorio prije nekoliko dana. Požar je uglavnom pod nadzorom, no u svakom trenutku moramo biti spremni na njegovo ponovno širenje, rekao je Opačić i dodao kako trenutačno ne može reći koliko su ugroženi priroda, biljni i životinjski svijet.
Zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe Boris Banjan izjavio je za Hinu da je sada stanje nešto povoljnije, no snažan vjetar koji puše može uzrokovati velike probleme.

Pročitajte i:   Svjetsko prvenstvo u ribolovu: Prve ekipe ribolovaca dolaze u Kiseljak i Busovaču

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.