Kornati: Ulovio morskog psa od 3,6 metara

Ribar Miljenko Špralja, na Abi kod Kornata, vadio je mrežu iz mora i u njoj ugledao morskog psa dugačkog 3,60 metara i teškog preko 150 kilograma.

Supruga i ja smo ujutro krenuli na more izvaditi mreže kada smo ugledali neku veliku ribu, zapetljanu u mreži. Prvo smo pomislili da se radi o delfinu no onda smo vidjeli da je u pitanju veliki morski pas“, prepričava Špralja.

Svoj veliki ulov zavezali su za brod i dovukli ga sve do obale.

“Moram priznati da mi nije bilo svejedno, jer iako je bio zapleten u mrežu i omamljen, bojao sam da me ne ugrize“, ispričao je.
Na obali su im u pomoć pristigli prijatelji koji su izvukli morskog psa. Tek je tada nastupio pravi posao – čišćenje morskog psa. Njih petero dali su se na posao skidanja kože i spremanja fileta u led.

Nešto mesa smo već pojeli, a nešto podijelili“, rekao je oduševljeni Miljenko Špralja.

U razgovoru je još rekao kako mu je ovo drugi veći ulov u životu. Prije par godina ulovio je Mantu, koja spada među jako rijetke i najveće ribe Jadrana.

Pročitajte i:   SRD Ključ: Izvršeno uređenje mušičarske staze na rijeci Sanici

Pošto morski pas nije vraćen u more nego je isfiletiran te ukoliko se radi o morskoj lisici, vrsti morskog psa bezopasnoj za ljude, koja je, kao i modrulj, od avgusta 2009. uvrštena u strogo zaštićene vrste mogao bi platiti kaznu koja iznosi za privatne osobe od 7 do 30 tisuća kuna, a za pravne i do 200 tisuća kuna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.