Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Kalendar sportsko-ribolovnih takmičenja usvojen na U.O. 30.03.2012. godine

Objavljujemo Kalendar sportsko-ribolovnih takmičenja koji je usvojio Upravni odbor na sjednici održanoj dana 30.03.2012 godine u Bihaću.
Entitetske sudijske komisije moraju do 08.04.2012. godine da naprave raspored  delegata, glavnih i sektorskih sudija i dostave spiskove TK SRS BiH radi objave na web portalu i FB portalima Entitetskih saveza
Svi takmičari su dužni da se odmah jave komesarima liga u kojima se takmiče  radi evidentiranja i ustrojavanja lige u kojoj se takmiče.
Komesari liga dužni su odmah da naprave Protokol sa domaćinom takmičenja u kojem će se regulisati međusobne obaveze SRS BiH – domaćin takmičenja i e-mailom Protokol dostave TK SRS BiH, odnosno  sekretaru SRS BiH na
E-mail adrese:  srsbihk@gmail.com   i  srsbihtk@gmail.com
Komesari liga dužni su odmah stupiti u kontakt sa takmičarima i formirati ligu koju vode i o tome izvjestiti e-mailom TK SRS BiH.
Dokumentacija koja se dostavlja u Savez a vezana je za isplatu troškova (računi fiskalni, visine dnevnica, putni troškovi dnevnice) koja nije u skladu sa Zakonskim propisima neće se primiti niti troškovi od strane Sekretara isplatiti.
Svi troškovi od strane stručne službe isplaćuju se isključivo

žiralnim putem, a troškovi dnevnica i putnih troškova na tekuće račune onih koji su to ostvarili. U Pregledima troškova moraju se tačno navesti tekući računi pojedinaca  kojima
se treba izvršiti isplata.
Za isplatu troškova uređenja staze SRD moraju Savezu BiH dostaviti putem Komesara validan račun.

Pročitajte i:   Autohtona potočna pastrmka ponovo na Vrelu Bosne

Sekretar SRS BiH će svima dostaviti uputstvo o isplati troškova takmičenja kojeg se moraju svi učesnici takmičenja obavezno pridržavati.
Komesari, delegati i glavni suci moraju slati svoje Izvještaje po završenom takmičenju u propisanom roku u kancelariju SRS BiH sa ispravnom pratećom dokumentacijom.
Kotizacija u 2012. godini je Odlukom U.O.  SRS BiH ukinuta, osim u Prvoj ligi i  za KUP takmičenja, a Odluka o tome biti će od strane sekretara dostavljena  komesarima liga i delegatima na takmičenju
Delegati na zadnjim kolima liga su obavezno selektori reprezentacija i kod delegiranja sudijske komisije entiteta o tome moraju voditi računa.
Takmičenja u 2012. godini obavljaju se po izmjenjenim i dopunjenim Pravilnicima usklađenim sa FIPS-ed i FIPS-MOUCHE, a koje možete preuzeti sa web prezentacije  saveza BiH.
SRS BiH u 2012. godini organizuje 3. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u Bosanskoj Krupi u mušičarenju. Pravo nastupa imaju prve 2 ekipe sa prošlogodišnjeg KUP-a  BiH i domaćin  USR “Krušnica” Bos. Krupa. Ove ekipe treba da se prijave domaćinu  USR “Krušnica” po objavi poziva za takmičenje.
Što se tiče odlaska na međunarodna takmičenja, Skupština SRS BiH je usvojila Finansijski plan saveza koji će biti objavljena za dva-tri dana na web portalu iz njega se vidi da će Savez djelimično u 2012.  godini  finansirati troškove

  • – Ekipe SRD Banja Luka  za odlazak na  klupsko SP
  • – Reprezentaciju  U-23  za odlazak na SP u Sloveniju
  •  – Šaransku reprezentaciju za odlazak u Rumuniju na SP
  •  – Reprezentaciju u mušičarenju u za odlazak na  SP u Sloveniju
Pročitajte i:   USR 'Štuka' Velika Kladuša: Održano Općinsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Savez  BiH će finansirati dio troškova ekipa za odlazak na  JPK u disciplinama plovak, šaran i mušičarenje.
Visina sredstava  koju će Savez BiH izdvojiti za  navedene reprezentacije i ekipe određena je Finansijskim planom usvojenim na Skupštini  31.03.2012. u Bihaću.
Za sve nejasnoće obratiti se sekretaru SRS BIH – mob 061 217 -870 ili članovima Takmičarske komisije SRS BiH čije telefone imate date u Kalendaru takmičenja.

Molimo sva SRD koja imaju veterane, a žele da se takmiče, da ih prijave za otvoreno prvenstvo veterana na stazi Karaotok, radi formiranja reprezentaije BiH u ovoj kategoriji, a koja će se takmičiti na Svjetskom prvenstvu 2013. godine  na istoj stazi rijeka Krupa – Karaotok Čapljina.
Domaćin  SP 2013. je SRS BiH zajedno sa ŠRU “Bjelave” iz Čapljine.
Upravni odbor je utvrdio broj kola u svim ligama.One lige koje žele veći broj kola moraju se na startu lige dogovoriti o tome sa Komesarom lige, selektorom i Delegatom, jer u protivnom TK neće verificirati natjecanje u toj ligi.
SPORTSKI POZDRAV, B I S T R O !
TAKMIČARSKA KOMISIJA SRS BiH
Predsjednik Živković Milovan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.