Najnovije vijestiTakmičenja

SRD “Rudar Kreka” Tuzla: Najava dva kvalitetna međunarodna takmičenja

Naredna dva vikenda SRD „Rudar Kreka“ iz Tuzle, će biti domaćin dva prestižna međunarodna takmičenja u lovu ribe udicom na plovak.

Prvo takmičenje pod nazivom „I KUP PAROVA“ će se održati 21. aprila 2012. godine  na stazi „Plaža“.

Na ovom takmičenju će učestvovati prvih 12 takmičara iz premijer lige BiH od prošle godine, 5 vrhunskih takmičara iz Belgije, 3 takmičara iz Srbije te skoro cijela juniorska reprezentacija BiH u kategoriji „U23“ . Ovo takmičenje će poslužiti i kao prvi zvaničan trening sa šireg spiska reprezentativaca BiH-seniora, te kao prvi pripremni trening pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Češkoj republici ove godine.

Na takmičenju će učestvovati i Svjetski prvak Jean Mainil iz Belgije, svjetski prvak Rade Kelečević, te svjetski prvak Pajić Vladimir. Biće ovo odlična provjera  forme naših reprezentativaca pred nastupajuće svjetsko prvenstvo.

SATNICA TAKMIČENJA:
7,00-7,30                 prijava takmičara
7,30-7,45                 žrijebanje starnih brojeva
7,45-8,00                 izlazak na stazu
8,00-9,50                 priprema
9,50-10,00               početno hranjenje
10,00-14,00              takmičenje
14,00-14,30             vaganje ulova
15,00                       ručak u restoranu Robinson,  proglašenje pobjednika,  sastanak reprezentativaca sa šireg spiska sa selektorom radi dogovora  oko nastupa na  Svjetskom prvenstvu

Pročitajte i:   Održan Kup Saveza sportsko ribolovnih društava Ze-Do Kantona

Drugo takmičenje, tradicionalni “Memorijal Simić-Salihspahić”, će se održati 28. aprila na istoj stazi uz učešće 20 ekipa iz sedam različitih država. Dolazak su potvrdile sve pozvane ekipe uključujući i team “MILO Longobardi” iz Italije, sa Milo Colombom na čelu.
Iskreno se nadamo da će ljubitelji vrhunskog takmičarkog ribolova posjetiti Modrac i uživati u majstorijama vrhunskih ribolovaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.