Iz regijeNajnovije vijestiTakmičenja

U Umagu otvoren sajam ribarstva “Crofish Umag 2012.”

Ministar poljoprivrede u Vladi RH Tihomir Jakovina danas je u Umagu svečano otvorio 7. međunarodni sajam ribarstva i ribarske opreme “Crofish Umag 2012” i 3. sajam agro proizvoda “Umag land”, na kojima se predstavlja stotinjak izlagača iz Hrvatske, Italije i Slovenije.
Izrazivši zadovoljstvo ovim sajmom, Jakovina je ustvrdio kako, iako dolazi iz Slavonije, to ne znači “da ne razumije probleme hrvatskih ribara”.
Vlada podupire razvojne planove Umaga te će pripremiti hrvatsku poljoprivredu za ulazak u Europsku uniju, na veliko tržište koje nam se otvara, kazao je Jakovina i dodao kako će u preostalih 14 mjeseci do ulaska Hrvatske u EU Ministarstvo učiniti sve kako bi ribari bili što spremniji za ulazak u europsku obitelj.
“Otvara nam se tržište od 500 milijuna ljudi koji imaju svoje zahtjeve. Mi tom tržištu imamo što ponuditi”, poručio je.
Hrvatska, kaže ministar, ima uvjete za stvaranje kvalitetnih programa i projekata koji će se moći ponuditi kako u okviru pretpristupnih fondova tako i nakon ulaska u EU.
“U idućih 14 mjeseci naš je zajednički zadatak kako što više sredstava i projekata realizirati. Do kraja 2013. godine imamo još 1,2 milijarde kuna u kvoti projekta IPARD”, rekao je Jakovina napominjući kako realizacija do sada nije bila dobra te stoga očekuje da će u sektoru ribarstva povlačenje sredstava biti veće nego do sada.
Ustvrdivši kako je “Crofish” zasigurno najznačajniji sajam ribarstva u Hrvatskoj koji povezuje ljude na Jadranu, istarski župan Ivan Jakovčić je poručio kako Istra od ove vlade “očekuje sve jer nema alternative”.
“Premda je kriza prisutna u svim segmentima društva, život ne možemo zaustaviti, stoga Istra od ove vlade ne očekuje puno, već sve”, poručio je Jakovčić.
Sajmovi Crofish i Umag land održavaju se od 4. do 6. svibnja.

Pročitajte i:   Izvještaj sa održanih 3. i 4. kola Premijer lige BiH u mušičarenju

U nedjelju, 06. maja 2012. godine Športsko ribolovno društvo „Umag“ organizira otvoreno međunarodno natjecanje u sportskom ribolovu – XV kup „6. svibanj“ 2012.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.