Počela operacija “Radovan”

Već drugi dan na potezu od Pavlovice (regionalnog puta Novi Travnik-Gornji Vakuf/Uskoplje) do jezera Radovan bruje teške mašine. U toku je trodnevna akcija članova SRD Novi Travnik na izgradnji pristupnog puta od asfaltnog puta Pavlovica-Gornji Vakuf/Uskoplje do jezera u dužini od 4,5 km.

U subotu, 5. maja 2012. godine bili smo na putu u izgradnji. Čitava trasa je probijena, očišćena od granja i u toku je nasipanje puta šljakom iz bivšeg rudnika željezne rude “Radovan”.

Jezero se nalazi na nadmorskoj visini od oko 1420 metara i bogato je salmonidnim ribama. Lovljeni su primjerci do 10 kg (potočne i jezerske pastrmke). Jezerom upravlja Sportsko ribolovno društvo Novi Travnik, koje u svom programu za 2012. godinu ima u planu izradu pristupnog puta u dužini od 4, 5 km i poribljavanje jezera u skladu sa ribolovnom osnovom.

U nedjelju,  6. maja 2012. godine, članovi SRD Novi Travnik su ponovo u akciji čime dokazuju da žele ovaj projekat privesti kraju.

Koristimo priliku da se svim sponzorima i učesnicima trodnevne akcije zahvalimo na doprinosu..
U.O. S.R.D. NOVI TRAVNIK

Pročitajte i:   Reakcija SRTD “Ramske vode”: Od Ibrahima iz Kalesije po zakonu izuzete mreže i čamac kao predmeti kojim je vršio krivolov

One thought on “Počela operacija “Radovan”

  • 12. Maja 2012. at 14:50
    Permalink

    SVAKA ČAST SRD NOVI TRAVNIK,ako neko nije vidio Tritona ,kornjaču, žabu i pastrmku od desetak kila na jednom mjestu neka nekad navrati na jezero Radovan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.