EkologijaNajnovije vijesti

ODGOVORNO UPRAVLJANJE MEDICINSKIM OTPADOM NIJE DOBRA VOLJA NEGO JE ZAKONSKA OBAVEZA

  Obavještavamo Vas da će se u Tuzli, 19.6.2012., održati 2. ciklus radionica o izradi i primjeni Planova za upravljanje medicinskim otpadom u zdravstvenim ustanovama, pod nazivom:“ODGOVORNO UPRAVLJANJE MEDICINSKIM OTPADOM NIJE DOBRA VOLJA NEGO JE ZAKONSKA OBAVEZA ZDRAVSTVENIH USTANOVA“

Mjesto održavanja: Sala, Dramar-ing centar, Ul. Branilaca BiH 11(Slavinovići), Tuzla

Datum održavanja: utorak, 19.juni 2012.

Vrijeme održavanja:  11:00 – 14:00

Realizujući projekat “Odgovorno upravljanje medicinskim otpadom”, Centar za ekologiju i energiju Tuzla, u partnerstvu sa MDP inicijativama Doboj i uz finansijsku podršku EU, organizuje 2. ciklus edukativnih radionica za zdravstvene ustanove, o izradi i primjeni Planova upravljanja medicinskim otpadom. Na radionicama, koje će se održati u Tuzli, Doboju, Bijeljini i Zvorniku, zdravstvene ustanove koje su počele sa realizacijom pravilnog upravljanja medicinskim otpadom prezentiraće primjenu svojih Planova i ukazaće na greške koje se javljaju pri izradi Plana, a na kraju će učesnici koji su prisustvovali radionicama oba ciklusa, dobiti Certifikat o učešću.

Očekuje se da će nakon radionica veliki broj zdravstvenih ustanova krenuti sa procesom pravilnog upravljanja i zbrinjavanja medicinskog otpada, čime će se postići veća sigurnost osoba koje dolaze u dodir sa ovim opasnim otpadom i smanjenjiće se problem nagomilavanja opasnog medicinskog otpada na deponijama koji predstavlja veliki rizik za stanovništvo.

Preneseno sa : www.kameleon.ba

Pročitajte i:   Poziv na Kup SRS BiH u lovu ribe udicom sa hranilicom

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.