EkologijaNajnovije vijesti

Mladi u akciji čišćenja izletišta Buna: Hoćemo kupalište, ne deponij smeća!

Forum mladih SDP-a Mostara jutros je počeo akciju čišćenja tradicionalnog kupališta Mostaraca Buna. Već 20 godina zapušteno izletište na rijeci Buni u jako lošem je stanju. Najveći problem za kupače koji i dalje u velikom broju dolaze na Bunu je upravo velika količina smeća na izletištu koja pored što predstavlja mogućnost nastanka zaraznih bolesti, stvara i jako ružnu sliku u inače prekrasnoj prirodi Bune.
”Cilj nam je bio ukazati na katostrofalno stanje u kojem se ovo gradsko izletište nalazi. Svjesni smo da većina građana ne može sebi priuštiti odlazak na more pa čak ni na gradski bazen, a Buna je dar prirode koji nebrigom gradskih vlasti danas više liči na deponij nego na izletište.
U svakoj uređenoj europskoj zemlji izletište poput Bune bilo bi krcato izletnicima, i domaćim stanovništvom i turistima. Da gradski oci imaju imalo vizionarskog duha, kao što nemaju, postojala bi biciklistička staza od Mostara do Bune, parking za bicikla na Buni, tuševi, kabine za presvlačenje, restorani, suvenirnice, sportski tereni, trim-staze, i sl. Toliko toga se može učiniti s Bunom, a deponij sigurno nije jedna od opcija”
, izjavio je Nino Zelenika potpredsjednik mostarskog Foruma mladih SDP BiH.
Akciji čišćenja izletišta Buna, koja će trajati do večeras su se pored mladih aktivista mostarskog SDP-a pridružili i

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju

članovi nevladine organizacije Novi Val iz Blagaja, članovi foruma mladih SDP-a iz Stoca, te građani.
Da nekim političarima nije teško raditi po visokim temperaturama dokazali su i federalni ministar pravde Zoran Mikulić, zastupnici u federalnom parlamentu Zoran Perić i dr. Selma Jakupović, te ministar gospodarstva HNK – Amer Zagorčić, koji su se pridružili akciji čišćenja Bune.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.