Let’s do it – Očistimo zemlju za jedan dan


Let’s do it – Očistimo zemlju za jedan dan
Mladi u ekstremnoj akciji čišćenja grada Tuzle!

Mladi ljudi, nosioci novih prilika, pokretači novih radnih akcija koje će svima značiti nešto bolje, danas su iz grada soli poslali jasnu poruku “Želimo ljepšu i čistiju okolinu, za sve nas”!

“Let’s do it – Očistimo zemlju za jedan dan” naziv je akcije koju organizira Udruženje građana “Ruke” iz Sarajeva u saradnji s Udruženjem “Mozaik prijateljstva” iz Banje Luke.
Ova aktivnost bit će sprovedena u isto vrijeme na području cijele Bosne i Hercegovine, u nedjelju, 9. septembra, ove godine. Riječ je o jednoj od najvećih akcija u historiji na čišćenju ilegalnih deponija smeća za samo jedan dan. Osim odlagališta smeća, bit će očišćene i zelene površine te druga zaštićena mjesta.
Veliko ekološko osvježenje sprovest će se i u našem gradu Tuzli. Veliki broj mladih ljudi ovih dana radi na pripremi aktivnosti koje će se održati na području svih mjesnih zajednica u Tuzli.

Ovom prilikom želimo prije svega probuditi mlade ljude a onda i sve ostale građane da se uključe u stvaranju bolje i ljepše okoline, koja će biti osvježena uz ekstremnu motivaciju svih nas a u želju za nečim boljim.
Svjesni smo problema ekološke zagađenosti sredine širom Bosne i Hercegovine, te zbog toga na ovaj dan želimo se ujediniti i stvoriti ljepšu i čistiju okolinu za sve nas
” kazao je Amar Kavgić koordinator akcije “Let's do it” u Tuzli.

Pročitajte i:   Poništena Studija uticaja na životnu sredinu za hidroelektranu 'Mrsovo' na rijeci Lim

Ovoj akciji u Tuzli pridružit će se veliki broj mladih ljudi, kojih se iz dana u dan sve više prijavljuje na ovaj fenomenalni projekat širom planete Zemlje.

Ukoliko i Vi želite biti dio ove velike akcije, učinite to odmah! Javite nam se na letsdoit.tuzla@hotmail.com a više informacija potražite na www.letsdoit.ba.

Budite i Vi svijetla eko promjena u svojoj zajednici!

Kemal Nedžibović
PR Let’s do it Tuzla

RADIO JINGL :  http://vimeo.com/48112139


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.