EkologijaNajnovije vijesti

NA BRINI NE BRINI I RAT GRAOVA 2012

Dobili smo mail sa pozivom da se svi zainteresovani pridruže naslovnoj manifestaciji te ga dajemo na uvid.

Za sve goste i učesnike akcije obezbijeđen je besplatan prostor za kamp.

 

NA BRINI NE BRINI I RAT GRAOVA 2012

Planinarsko ekološko društvo „Vidik“ iz Mrkonjić Grada četvrtu godinu zaredom organizuje akciju„Dani planinarenja i ekologije“ u okviru koje se održava kulinarska manifestacija „Rat Graova“ i rok koncert „Na brini-na brini“.
Ove godine navedene manifestacije će se održati 01.09.2012. (subota) u selu Šibovi (1220.m.n.v.) ,koje se nalazi ispod vrha planine Lisine. Selo Šibovi je udaljeno oko 10 km od sela Podrašnica koje se nalazi na magistralnom putu Mrkonjić Grad – Glamoč.
Rat Graova je takmičenje u kuvanju pasulja, tj. Gra, ali isključivo samo pasulja, druge vrste kotlića ne dolaze u obzir.
Rat Graova počinje u 11:00.časova.
Učesnici u Graovima imaju od organizatora obezbjeđena drva ,mjesto za kotlić i hljeb.
Žiri će biti nepristrasan i profesionalan, čisto informativno, niko u žiriju nema ispod 100 kg, što implicira da su svi gurmani(poguzije).
Preliminarni rezultati Graova će biti objavljeni u 17:00-18:00, gdje će se izglasati ovogodišnji pobjednik koji će za nagradu dobiti varjaču ručni rad lokalnog umjetnika.
Sve ostalo učesnici su dužni da ponesu sa sobom, a na prvom mjestu dobru volju i pozitivnu energiju, ove manifestacije su zabavanog karaktera i namrgođene i negativne osobe nisu dobrodošle.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo SRS F BiH u lovi ribe udicom na plovak

Molimo vas da prijave za Graove pošaljete na mail: ninodjukanovic@gmail.com ili na brojeve telefona 065 232 774; 065 594 384 i 065 658 286, kako bi mogli pripremiti mjesta za kuvanje Graova. Mailove i prijave telefonom slati najkasnije do 30.08.2012.(četvrtak).
Na brini ne brini je rok koncert lokalnih bendova, a lokalni bendovi su bendovi koji sviraju po lokalima, koji se održava pod vedrim nebom sa hiljadama vati razglasa.
Ove godine će učestvovati mrkonjićki bendovi Wanted i Manje posla.
Koncert počinje u 20:00.

Svi putnici namjernici koji imaju kući bilo kakav instrument, a znaju ga svirati, dužni su da isti ponesu sa sobom i učestvuju u after partiju poslije koncerta koji će se održati uz logorsku vatru.

Piće će se prodavati po promotivnim cijenama, a sva zarada ide za uređenje Planinarskog doma na Lisini i Dokove vodenice na Zelenkovcu.

 

WELCOME-WILLKOMEN-BENVENUTTI

Pročitajte i:   Koalicija za Sanu: Čista Sana je naš imperativ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.