EkologijaNajnovije vijesti

Modrac: Izvađena olupina broda

Jučer je iz jezera Modrac izvađena olupina broda koja je na dnu ležala sedam godina. Olupina se nalazila 50 metara od obale. Zbog suše i niskog vodostaja, predstavljala je opasnost za vlasnike čamaca. Osim toga, ovom je akcijom dat doprinos u čišćenju jezera koje je u prilično lošem stanju. Članovi Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca  najviše su  zaslužni za vađenje olupine sa jezerskog dna.
Osam članova Eko-ronilačke grupe invalida iz Lukavca jučer su aktivno učestvovali na vađenju olupine broda koja se nalazila na jezerskom dnu. Olupina je bila velika opasnost za druge brodove, a narušavala je i ekološko stanje ovog jezera. Članovi ovog društva hrabro su pokazali kako mogu biti aktivni članovi društvene zajednice.
Ovom akcijom „Eko-ronilačka grupa invalida“ Lukavac dala je doprinos čišćenju jezera koje je ionako u lošem stanju. Osim toga, to je za njih bila i radno-okupaciona, ali i fizikalna terapija. U narednom periodu planiraju učestvovati u Eko akciji “Let's do it- očistimo zemlju za jedan dan“. Ponovno će iz jezera Modrac izvlačiti olupine koje ga onečišćavaju.
Ivana Ferković Pašić/zivinice.ba

Pročitajte i:   Autohtona potočna pastrmka ponovo na Vrelu Bosne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.