Iz Udruženja i savezaNajnovije vijestiTakmičenja

USR “Kečiga” Brčko: Organizovano tradicionalno druženje pored Save

25. i 26. avgusta,  u organizaciji Udruženja sportskih ribolovaca „Kečiga“ u Brčkom je održano tradicionalno druženje i takmičenje na i pored rijeke Save.

U subotu je plovila regata na kojoj je učestvovalo 60 prijavljenih plovila, potvrdio je „otisku“ predsjednik USR „Kečiga“ Mirsad Avdić.

-U nedjelju je održano takmičenje u lovu ribe udicom na plovak, memorijal „Lazar Burkanović“. Učešće je uzelo 11 takmičara, dva pionira i isto toliko pionirki– kazao nam je Avdić.

On je kazao da je u kategoriji pionira prvo mjesto zauzeo Leo Burkanović, dok je drugi bio Ado Martinović, a kod pionirki je prva bila Anela, dok je druga bila njena sestra Medina Berbić.

U takmičenju seniora prvo mjesto je osvojio Aleksandar Jovanović, drugi je bio Abid Martinović, dok je treća pozicija pripala Denisu Burkanoviću.

Ono što je po mišljenju mnogih najinteresantnije jeste spremanje ribljeg paprikaša.  „Fišijada“ je, prema riječima Avdića, upriličena u nedjelju, a takmičari su svoje čorbe pripremali tri sata.

-Svaki od kuhara ima neku svoju tajnu koji ne otkriva. Tako je bilo i ovaj put. Najukusniji fiš je spremio naš član Samir Mujkić koji je proglašen za pobjednika. Moram istaći da je „Kečiga“ pripremila riblju čorbu za sve posjetioce ovoga takmičenja koje je održano ispred naših prostorija– kazao je predsjednik USR „Kečiga“ Mirsad Avdić.
otisak.ba

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.