Iz svijetaNajnovije vijesti

Bespućima plutao četiri mjeseca, spasio ga morski pas

Toakai Teitoi s otoka Kiribati doživio je zanimljivo iskustvo nakon što ga je nakon četiri mjeseca koje proveo izgubljeno plutajući bespućima mora spasio morski pas.

Teitoi je još 27. maja malim čamcem krenuo na putovanje koje je trebalo trajati svega dva sata, a pretvorilo se u 15 sedmica dugu noćnu moru.

Nakon što je pogledao film o četverici sumještana koji su šest sedmica proveli izgubljeni na moru, Teitoi je odlučio da će se sa šogorom otputiti na kratko putovanje koje se u konačnici pokazalo kobnim. Zabava, druženje i ribolov pretvorili su se u pakao nakon odluke da u čamcu prenoće, piše 9News.

Kad su se probudili otkrili su da su ih morske struje odnijele u nepoznatom smjeru. Hrana nije bila problem, ali nedostatak tekućine je nakon samo sedam dana odnio život njegovog šogora. Na njegovu veliku sreću, samo dan kasnije započeli su pljuskovi pa je Teitoi preživio zahvaljujući kišnici koju je skupio u kanistere koji su se nalazili u čamcu.

Nada se na trenutak probudila kada je ugledao ribarsku brodicu, međutim, posada ga nije primijetila. Međutim, njegova je prisutnost privukla morskog psa koji ga je 11. jula probudio sudarajući se s njegovim čamcem i nakon toga ga “spasio” vodeći ga do ribarskog broda koji se nalazio u blizini.

Pročitajte i:   Pobjeda ekologa: Nakon 10 godina poništena koncesija za hidroelektranu na Neretvi

“Odveo me do broda. Pratio sam ga sve dok nisam ugledao posadu s dalekozorima”, rekao je Teitoi kojeg je posada nakon toga vratila kući.

“Više nikad ne putujem brodom. Odsad samo avionom”, zaključio je na kraju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.