SAD: Ribar pronašao ljudski prst u pastrmci

Nolan Calvin čisteći ulovljenu ribu na jezeru Priest Lake, u njoj je pronašao ljudski prst te je odmah kontaktirao šerifa Boner Countyja. Istražitelji su uspjeli napraviti otisak prsta i pronaći vlasnika prsta, prenosi Huffington Post.

Izgubljeni prst pripada 31-godišnjem Haansu Galassiju, iz Colberta u saveznoj državi Washington, a on je ispričao istražiteljima kako je izgubio prst. On je još 21. juna bio na istom jezeru i daskao po vodi, a nije izgubio samo jedan prst, već mu se uže za vuču omotalo oko sva četiri prsta i gotovo ih u cijelosti odsjeklo prilikom zatezanja od vuče.

Šerif me nazvao i rekao mi kako mi ima čudnu priču za ispričati. Rekao mi je kako se na tom jezeru našao jedan ribar i tad mi je bilo jasno što mi je htio reći. Pitao sam ga, da pogodim, našli ste moj prst u ribi?” , rekao je Galassi.

Galassi je ispričao kako prilikom nesreće nije osjećao bol, a nakon što je uspio osloboditi ruku od užeta i nakon što ju je izvadio iz vode, ostao je šokiran.
Izvukao sam ruku iz vode i vidio da su mi gotovo sva četiri prsta presječena. Vidio sam puno mesa i kostiju, ne toliko krvi“, rekao je.

Pročitajte i:   Poziv komesara Premijer lige BiH u lovu ribe udicom sa hranilicom - Feeder

Nakon nesreće, helikopterom je prebačen do bolnice i dvaput sedmično otad ide na terapije za ozlijeđenu ruku. Od prstiju su mu ostali pola kažiprsta i srednjeg prsta, a Galassi tvrdi kako se još uvijek može normalno služiti tom šakom i hvatati stvari.

Policija je ponudila vratiti mu prst, no on ih je odbio.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.