Iz regijeNajnovije vijestiTakmičenja

Успешно завршена ‘Власинска сомовијада 2012.’

Када се претежно сви риболовци у октобру месецу повлаче са риболовних вода, на рибарском подручју Предела изузетних одлика ,,Власина“, уз учешће бројних такмичарских екипа и појединаца из Србије и Бугарске, 06. и 07. октобра на Власинском језеру које се налази на надморској висини од 1.300 метара одржана је Прва спортско-риболовачка манифестација ,,Власинска сомовијада 2012.“, у лову сома вараличарским штапом и бућком.

Такмичење је отварио заменик председника општине Сурдулица Зорана Митић после чега је одржано такмичење у спремању рибље чорбе, коју су сви присутни посетиоци са задовољством пробали.

Другог дана је после проглашења победника и војничког пасуља, манифестацију затворио председник Удружење параплегичара из Врања уз симболично пуштање 100 голуба.

Најуспешнијим учесницима дводневног такмичења, прве. “Власинске сомовијаде”, уручена су признања и награде, а уловљено је укупно четири сома.

За најуспешније такмичаре у улову сома проглашена је екипа у саставу Јовица и Маја Трајковић из Сурдулице која је уловила сома тешког 3,5 килограма и награђена је победничким пехаром, дипломом и вредном риболовачком опремом: професионални штап и мултипликатор за пецање сома.

Pročitajte i:   Bilten Kupa Jadransko podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na hranilicu - Feeder

Такође иста екипа је победила у категорији ,,Најулов“ и добила пехар и професионални штап као награду.

Друго место у такмичарском делу освојила је екипа у саставу Новица Миленковић из Лесковца и Небојше Михајловић из Ниша за упецаног сома од 3,4 килограма и она је такође награђена дипломом, пехаром и мултипликатором.

Трећа место је освојила екипа у саставу Алексић Игор и Бранислав Тошић из Лесковца, који су уловили “брку” тежине 2,1 килограм и награђени су професионалним риболовачким штапом.

У ревијалном делу сомовијаде уловљен је сом тежине 7,1 килограм и дужине 103 центиметра, а срећни риболовци су били Миленко Глишић из Ниша и Спиридон Валчић из Власотинца.

С обзиром да је “Власинска сомовијада“ манифестација која својим садржајима доприноси  презентацији и популаризацији Предела изузетних одлика ,,Власина“, Јавно предузеће „Дирекција за грађевинско земљиште и путеве општине Сурдулица“ управљач овог заштићеног подручја ће наставити традиционално одржавање ове манифестације сваке године.

Pročitajte i:   Bajram šerif mubarek olsun

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.