‘OSR Konjic’: Suzbijanje krivolova na Jablaničkom jezeru

ribocuvarska-sluzba-osr-konjicOd ribočuvara iz OSR ‘Konjic’ nam stiže mail i video zapis posljednje akcije spriječavanja krivolova na Jablaničkom jezeru
Ovaj materijal koji vam šaljemo snimljen je 20.02.2103. godine na lokalitetu Čelebići iznad novog mosta Čelebići-Lisičići.
Volonterska ribočuvarska služba je skoro svaku noć na terenu, na reonu koji pripada OSR Konjic. Intenzivno pratimo sva dešavanja na i oko Jablaničkog jezera. Od augusta 2012. godine do danas, volonterska ribočuvarska služba je izvadila preko 200 mreža koje su spaljene tj. uništene uz prisustvo kantonalne inspekcije i naših kolega iz uduženja. Od dana spaljivanja pa do danas, nakupili smo veliki broj mreža kojim je vršen krivolov, te napisali 5 krivičnih prijava protiv lica koja su vršila izlov ribe nedozvoljenim sredstvima tj. mrežama i ti se predmeti trenutno nalaze na sudu, i u toku je krivični postupak protiv tih lica.
Osim stalne kontrole Jablaničkog jezera i ostalih voda u nadfležnosti naše službe, ribočuvarska volonterska služba pomaže radu udruženja u svim njihovim aktivnostima, t.j. čišćenju rijeke Neretve i pritoka.

Pročitajte i:   USR Sarajevo 1906: Dio nagrada ostvarenih u 2022. godini

Ubuduće ćemo se potruditi da vam pošaljemo više video materijala, da naš rad mogu vidjeti ribari iz cijele države i regiona i da napokon sve ono što nije bilo u redu na Jablaničkom jezeru i Neretvi   ispravimo da bi naša ljepotica i jezero bili ono što zaista i jesu – simbol našeg grada pa i šire.

Koristimo i priliku da se zahvalimo i ljudima koji su nam velika podrška u našem radu – gospodinu Mitku Pirkiću, kordinatoru ribočuvarske službe i predsjedniku udruženja, gospodinu Jahuri Dženanu.
Hvala i svim istinskim ljubiteljima prirode, dobrim ribarima koji vole našu Neretvu i koji nam pružaju podršku.
BISTRO od članova volonterske ribočuvarske službe
Balić Edi
Begluk Alen
Gigić Arnel

httpv://www.youtube.com/watch?v=vLNYWbtgCCE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.