Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Saradnja ribara: Priznanje za kakanjske ribolovce

kakanj-ribari_plaketaDobra saradanja ribolovnih društava u Centralnoj Bosni potvrđena zajedničkim otvaranjem sezone na rijeci Lašvi gdje je predstavnicima Sportskog ribolovnog društva Bistro iz Kaknja dodjeljena Plaketa za razvoj i očuvanje ribnih područja na Bosni i drugim rijekama
U organizaciji udruge sportskih ribolovaca iz Busovače obilježen je početak ribolovne sezone na pastrmku na rijeci Lašvi.
Učešće, osim domaćina na otvaranju sezone uzeli su i članovi ribarskih društava iz: Kaknja, Mostara, Jablanice, Zenice, Visokog i Sarajeva.
Ovo je bila i prilika da se uruči i Plaketa Sportskom ribolovnom društvu Bistro iz Kaknja za uspješnu saradnju u razvoju i očuvanja ribnih područja kako na rijeci Bosni, tako i drugim rijekama u Centralnoj Bosni.
Uime udurženja Bistro Plaketu je primio sekretar drušva Fadil Kubat koji je istakao:
“Naš zadatak je poribljavanje, čuvanje i očuvanje ribljeg fonda. Svjedoci ste da ribari čiste obale rijeka i brinu se o ekologiji. Lokalne zajednice su nam zbog toga i zahvalne. To su prepoznali ribari drugih sportskih društava i dodjelili nam ovo priznanje.”
Na kraju, druženje ribara u Busovači ipak je završeno sa ribljom čorbom u kotliću.

Pročitajte i:   Jezero Mandek: Održano Prvenstvo SRS FBiH u lovu šarana i amura

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.