Najava inspekcijskog nadzora udruženja od strane glavnog federalnog inspektora

dopis-poljoprivrednog-inspektoraIz Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine nam stiže dopis sljedećeg sadržaja

Poštovani predsjednici društava i sekretari,
Od glavnog federalnog inspektora gosp. Mahmeda Čeligije primili smo pismo u kojem traži dostavu podataka,  u skladu sa odredbama člana 51.stav 1. Zakona o slatkovodnom ribarstvu, kako bi mogli da izvrše inspekcijski nadzor kod udruženja, korisnika  ribolovnih područaja na svih 10 kantona.
Dostavljamo vam kopiju dopisa broj:12-24-2-01066/2013-1205-1 od 5. marta 2013.  godine i molimo da isti proučite i izvršite pripremu vaše dokumentacije, koje se odnose na predmetni članak 51. Zakona te inspekciji predočite relevantne podatke, prije svega o primljenim dozvolama, prodatim, izvještajima za 2012. godinu i 2013. godinu  prema zaduženjima koja smo vam poslali na osnovu zahtijeva kantonalnih Ministarstava putem kojih vršimo zakonsku distribuciju dozvola te podatke vezane za reviziju ribolovnih osnova i primjenu zakona u tom smislu.

Korisnici koji nisu izvršili zakonske obveze prema Savezu za 2011. i 2012. godini – podaci o istim biti će dostavljeni inspekciji, pa još jednom apelujemo da što prije izvrše obveze kako ne bi došli u situaciju da moraju platiti još i kaznu za neizvršene zakonske obveze.

Pročitajte i:   Ulovili grdosiju u Savi, sat vremena su ga vadili iz vode

Sportski pozdrav, B I S T R O !

duznici-prema-srsfbih-2011-2012-2013-

3 thoughts on “Najava inspekcijskog nadzora udruženja od strane glavnog federalnog inspektora

 • 11. Marta 2013. at 23:26
  Permalink

  nula od inspektora

 • 12. Marta 2013. at 22:50
  Permalink

  Od kad se preko sporednih portala komunicira sa ribarskim drustvima shjor inspektor?

  Zar se to ne salje postom na adrese drustava?

 • 11. Novembra 2013. at 15:27
  Permalink

  Poštovani g-dine Hilmo,
  Molim Vas da pažljivo pročitate gornji sadržaj iz kojeg se vidi da ne komuniciramo putem portala, već da je Savez odlučio da na ovakav način upozna svoje članove sa predmetnim. U dokumentu koji je službeno proslijeđen Savezu i samo Savezu tražim određene podatke kao polazne parametre u cjenjenju prilikom nadzora inspektora kojima rukovodim.
  Vaše mišljenje o karakteru mojih vrijednosti za mene ne predstavlja problem, obzirom da sam pristalica da svako može iznijeti svoje mišljenje i stav, a da isto postaje bitno samo onda kada je argumentovano.Vaši navodi u pogledu komuniciranja ne stoje, obzirom na činjenicu da cijenim ispravnim postupak Saveza, koji je želio i cjenio da je ovo komuniciranje portalom sa Vama kao članovima i ciljem sveopšteg upoznavanja sa predstojećim obavezama kao sasvim primjeren način.Kroz svoje djelovanje, dok sam na ovoj poziciji uvjek ću težiti transparentnosti koraka koje ovaj organ bude preduzimao u pogledu primjene ovog propisa.
  Sa zakašnjenjem odgovaram na ovaj Vaš komentar obzirom da sam sasvim slučajno inicijativom jednog od Vaših kolega (pretpostavljam!) sportskih ribolovaca tek danas upoznat sa istim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.