Iz regijeNajnovije vijestiUlovi

Povuci-potegni: Unuk i djed su iz mora izvukli lignju od 7 kila

lignja-sedam-kilogramaZa lignju bi dobili oko 300 do 400 kuna, ali oni su je odlučili zadržati za sebe. U goste će pozvati prijatelje, djecu i unuke pa će od ulova napraviti rižoto ili ga ispeći

“Povlačio je  lažnog raka prema obali. Lignja je zgrabila mamac. Trebalo im je 15 minuta da je izvuku na obalu”, rekla nam je Kate Vlašić iz Mlina kraj Dubrovnika.

Njen suprug Đuro Vlašić (64) u nedjelju oko 9 sati s 9-godišnjim unukom iz mora je izvukao lignju tešku sedam kilograma i dugu 1,28 metara. Kata kaže da tako velika lignja dosad nikada nije uhvaćena u njihovu kraju.

“Unuk je jako iznenađen. Nikada to nije vidio”, opisuje Kate. Dodaje da je ulov završio u škrinji, gdje će pričekati deset dana.

“Kažu da ju je dobro staviti u duboki led da joj meso omekša. Kako bi bili sigurni da je s njom sve u redu, dat ćemo je na analizu”, objašnjava.

Za lignju bi dobili oko 300 do 400 kuna, ali oni su je odlučili zadržati za sebe. U goste će pozvati prijatelje, djecu i unuke pa će od ulova napraviti rižoto ili ga ispeći na roštilju te se počastiti.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - SPIN

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.