EkologijaNajnovije vijesti

‘Let's Do It’: Tuzlanski volonteri očistili izletište Ilinčicu

2Akcija čišćenja u Bosni i Hercegovini pod nazivom “Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan” najveća je akcija u historiji BiH posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija otpada u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja.

Još 11. dana ostalo je do velike akcije koja će pokrenuti naše građane u jednoj misiji, za ljepšu, čišću i zdraviju okolinu za sve nas!

Organizacijski tim Let's do it Tuzla, već mjesecima radi na pripremi ove velike akcije, animirajući građane na razne načine da čuvaju prirodu i da ne zagađuju svoju okolinu.

U proteklom periodu obavljene su prezentacije projekta, obilježeni su značajni ekološki datumi, kreiran je promotivni video a u nedjelju 05. maja održana je pilot akcija čišćenja manjih površina na izletištu Ilinčica. Ovoga puta očišćen je dio oko izvora vode te dio lokacije koja je manje pristupačna.

1

“Akciji je prisustvovalo 15 volontera, prikupljeno je 50 vreća otpada i jako smo zadovoljni održanom pilot akcijom. Cilj pilot akcije jeste da se ukaže potreba javnom mnijenju na potrebu brige i zaštite životne sredine. Trebamo svakodnevno biti aktivni na tom polju, a ne samo jednom u toku godine.”, kazao je Amar Kavgić, koordinator tima Let's do it Tuzla.

Pročitajte i:   Poziv na Prvenstvo F BiH u lovu ribe udicom na plovak za mlađe kategorije

“Ovom aktivnosti krećemo u završnicu ovogodišnjeg projekta Let's do it, očistimo zemlju za jedan dan. Iskreno se nadamo da će naši sugrađani i dalje biti savjesni prema prirodi i svjesni svih njenih bogatstava, te da će je kao takvu čuvati i paziti.”, poruka je organizacijkog tima Let's do it Tuzla.
Ovaj projekat na području općine Tuzla podržan je od strane UG „Multi“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.