Najnovije vijestiTakmičenja

Kup SRS Federacije BiH u lovu ribe udicom na plovak

Takmicarska_staza_rijeka_Glina_Velika_Kladusa_kup_lov_ribe_na_plovak_2013_srs_f_bih-1Kup SRS Federacije BiH u disciplini ‘Lov ribe udicom na plovak’ će se održati 09. juna 2013. god. na rijeci Glini u Velikoj Kladuši.

Na osnovu Odluka T.K-e. i U.O-a. SRS FBiH, Kup takmičenje će se provesti  u jednom danu i u jednom kolu (nedelja, 09. juni 2013.g.)
Ekipu sačinjavaju tri takmičara/ke +  vođa ekipe .

Pravo učešća imaju ekipe iz SRD-a sa prostora F BiH koje su izmirile članske obaveze prema SRS F BiH za 2012.god.

SRD-a koja broje preko 500 članova imaju pravo učešća sa po dvije ekipe, a sva ostala SRD-a sa po  jednom ekipom. Kotizacija za ovo takmičenje nije određena i ne plaća se (nema kotizacije). Ekipe plaćaju samo za sebe putne troškove do Velike Kladuše.
Prijava za učešće ekipe  je obavezna a krajnji rok prijave je srijeda : 05. juni 2013. godine do 15 sati. Neprijavljene ekipe neće moći učestvovati na  takmičenju.

Prijave za takmičenje se vrše kod domaćina Miljković Muhameda na tel.061/850-223, komesara/sekretara KUP-a na telefon: 061/189-446 ili kod sekretara SRS F BiH Bogić Lidije na tel: 033 / 618-055

SATNICA TAKMIČENJA:
Subota: 08.06.2013. god.
Trening od 10,00 do 18,00 sati kada se staza zatvara za svaki ribolov.

Nedelja: 09.06.2013. godine

 • do 7,30 – dolazak i prijava ekipa,
 • od 7,30 do 8,30 – sastanak sudija i kapitena, otvaranje, žrijebanje i izlazak na stazu,
 • od 8,30 do 10,30 – priprema za takmičenje,
 • od 10,30 do 14,30 – takmičenje,
 • od 14,30 do 16,00 – vaganje  ulova i obračun rezultata,
 • od 16,00 – proglašenje rezultata i zajednički ručak
Pročitajte i:   Više od 300 osoba će 21. aprila čistiti jezero Modrac, žele mu vratiti stari sjaj

Svoje učešće na KUP-u SRS F BiH do sada su potvrdile ekipe SENIORA :

 1. SRD ‘Mutnica’, Cazin,
 2. SRD ‘Šaran’, Bužim
 3. SRD ‘Krušnica’, Bosanska Krupa
 4. USR ‘Štuka’, Velika Kladuša
 5. SSRD USK-a, Bihać
 6. SRD ‘Bistro’, Kakanj ,
 7. SRD ‘Vrbas’, G.Vakuf / Uskoplje
 8. SRD ‘Sarajevo 1906’, Sarajevo
 9. SRD ‘Zlatovčica’, Jajce
 10. SRD ‘Glavatica’, Jablanica

kao i ekipa SENIORKI:

 1. SRD ‘Visoko’,  Visoko.

Mogućnost  dolaska i učešća su najavile ekipe SENIORA iz SRD –a : ‘Bistro’,  Zenica i ‘Jelah „ – Tešanj’, kao i ekipa SENIORKI iz SRD ‘Sarajevo 1906’, Sarajevo, ( očekuje se potvrda dolaska navedenih ekipa ).

Tehnika lova:
Utvrđena tehnika je: ‘Lov ribe udicom na plovak’ sa štapom po slobodnom izboru . Sve vrste ulovljene ribe će se bodovati (vagati) bez ikakvih ograničenja ili zabrana  (nema lovostaja). Nakon završenog vaganja sav ulov se obavezno vraća u vodu. Obavezno je korištenje končanih mreža čuvarica.
Opis staze:
Takmičarska staza se nalazi u naseljenom mjestu Rudnik na rijeci Glini koja graniči sa R.Hrvatskom. Obala je  zemljana i lučno povijena a visina iste zavisi od vodostaja rijeke kao i brzina toka vode koja je inače sporo tekuća.
Glina je uglavnom bistra a dubina vode je od ( 2,5 – 4 ) metara sa prosjećnom širinom korita oko 20 met.
Vrste riba:
Rijeka  Glina je nastanjena različitim vrstama riba, kao što su: plotica, deverika, štuka, crvenooka, bucov, bjelica, šaran, linjak, klen  kao i druge rjeđe vrste riba.
Trening:
Trening na takmičarskoj stazi je dozvoljen do subote: 08.06.2013. do 18 sati, kada se staza zatvara za trening i svaku vrstu ribolova.
Dolazak i smještaj:
Oko 5 km. od grada u naseljenom mjestu Rudnik na rijeci Glini nalazi se takmičarska staza SRD ‘Štuka’, Velika Kladuša. Pristup takmičarskoj  stazi je moguć motornim vozilom i iz više pravaca, te na pristojnu udaljenost.
U neposrednoj blizini staze se nalaze čvrsti objekti (nadstrešnica, roštilj, kamin), pitka voda, priključak na struju kao i zelena površina na kojoj je moguće kampovanje.
Za sve zainteresovane moguće je obezbijediti prenočište u hotelsko-turističkom naselju „Stari grad“ (kapacitet 80 kreveta) po cijeni od 20 KM po osobi. Rezervacija prenočišta se vrši na telefon: 061/ 368-995.

Pročitajte i:   Narodna vjerovanja: Šta simbolizuje riba i zašto šutjeti tokom pecanja?

Najava dolaska, osiguranje kampovanja (po potrebi) i sve druge informacije su moguće na telefon predsjednika SRD ‘Štuka’ Miljković Muhameda, broj : 061 / 850 – 223 ili na E-mail : usrstukavk@hotmail.com ili dinomiljkovic@hotmail.com

Komesar/sekretar KUP-a SRS F BiH
Vrgovčević Fuad, drž.sudija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.