Najnovije vijestiOstale vijesti

Nestao ribočuvar Hasan Muješić

ribari u potraziHasan Muješić (56), ribočuvar UG Sportski ribolovci “Hazna” iz Gradačca, nestao je u srijedu pola sata prije ponoći, kada je posljednji put viđen u svom čamcu na jezeru Vidara.

Prema riječima Hasanovog kolege Aludina Tipure, nestalog su posljednji vidjeli mještani koji žive u blizini obala vještačkog jezera Vidara i otad mu se gubi svaki trag.

Pronašli čamac

– U četvrtak se kolega Muješić u sedam sati ujutro nije pojavio u smjeni. S obzirom na to da se na poslu nije pojavio ni cijeli dan, a nije se javljao ni porodici, krenuli smo u potragu za njim – kaže Tipura.

Tokom potrage njegov čamac pronađen je na jezeru. No, od Muješića nije bilo ni traga ni glasa. U čamcu je policija pronašla motiku i malo krompira.

Nakon što se tijelo Muješića nije pronašlo na obalama, potrazi su se priključili ronioci Ronilačkog kluba “Gradačac”, ali i stručnjaci sa sonarima, odnosno specijalnim aparatima za traženje utopljenika.

Nije pronađen

Ekipa „Dnevnog avaza“ posjetila je porodicu 56-godišnjaka. Nakon što smo stigli pred kuću u Kadić Mahali u Gradačcu, očajna supruga Raifa prvo nas je pitala: „Jeste li pronašli moga supruga”.

Pročitajte i:   Na rijeci Lašvi u Busovači održan Međunarodni SPIN Kup (VIDEO)

– Živjeli smo od 200 KM koje dobivamo od Udruženja ribara te 80 KM koje moj suprug dobiva na ime invalidnine, jer je 60-postotni RVI – pojasnila je Muješićeva supruga.

U kući nemaju ni kilogram brašna, a kuća je natkrivena kosim krovom koji na sve strane prokišnjava. U potragu su se ukljičile i Muješićeve kolege.

– Žao nam je Muješića, ali se nadamo da se nije dogodilo najgore. I mi svakodnevno organizujemo potragu za njim – kazao je Bakir Mulahalilović, potpredsjednik UG Sportski ribolovci “Hazna”.

avaz.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.