Počela 41. internacionalna Una – regata

una-regata-35532523U Kulen Vakufu je u četvrtak uveče upriličeno svečano otvaranje 41. Internacionalne turističke Una-regate, a učesnici danas veslaju prvu od tri etape, koja završava u kampu u Lohovu.

Ovogodišnju Una-regatu svečano je proglasio otvorenom izvršni direktor HIFA Oila iz Tešnja Venan Hadžiselimović. Ova kompanija, zajedno sa naftašima Unsko-sanskog kantona (USK) generalni je sponzor manifestacije.

Svečanom otvaranju regate prisustvovao je veliki broj građana sa područja cijelog USK-a, a druženje je nastavljeno do kasno u noć, uz bogat kulturno-zabavni program.

Prema podacima Organizacionog odbora, put Lohova su danas krenula 73 čamca, u kojima je prosječno po šest učesnika. Pored domaćih, znatan broj dolazi iz evropskih, kao i zemalja bivše Jugoslavije.

U naredna tri dana rafteri će ukupno preći oko 80 kilometara, sve do Bosanske Krupe, gdje je predviđeno svečano zatvaranje manifestacije. Uz vožnju u tri etape, u mjestima gdje su predviđeni kampovi, biće organizirani brojni zabavno-muzički sadržaji. Iako se regata svake godine tradicionalno održavala u posljednjoj sedmici mjeseca jula, ove godine, kao i prethodne, pomjerena je zbog mjeseca Ramazana i posta.

Pročitajte i:   Poziv na Jadransko podunavski kup u disciplini 'mušičarenje' - Crna Gora

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.