Iz regijeNajnovije vijestiUlovi

Mate ulovio hobotnicu od 10,2 kilograma

12Na šibenskom kupalištu Jadrija u subotu ujutro osmaš Mate Romić ulovio je pravu morsku neman – hobotnicu dužu od metra i tešku čitavih 10 kilograma i 200 grama.

Na šibenskom gradskom kupalištu Jadrija u subotu ujutro kupači su ulovili pravu morsku neman – hobotnicu dužu od metra i tešku čitavih deset kilograma i 200 grama! Ulov je odmah postao atrakcija uz koju su se svi htjeli fotografirati.

“Od malena lovim ribu, udicom, ostima, vršama…, ali za ovako nešto nisam ni čuo, a kamoli vidio nešto slično”, rekao je mali ribolovac Mate Romić, učenik  8. B razreda Osnovne škole Faust Vrančić iz Šibenika.

Pomogao mu iskusan ribar

“Bacam vršu gotovo svaki dan, s većim ili manjim uspjehom. Ovaj put sam ju napunio kruhom i bacio na mjesto koje mi je preporučio prijatelj, stari ribolovac i morski vuk Stipe Ćelica. Nisam očekivao ništa posebno, misleći da je riječ o ribičkim pričama. Međutim, ujutro kad sam skočio u more i pogledao vršu, ostao sam šokiran! Pokušao sam izvući vršu, ali bilo me strah.

Pročitajte i:   21. Svjetsko SPIN prvenstvo - Bosna i Hercegovina 7. mjesto, Nikola Zovko 3. u svijetu

Neman je već bila počela parati žičanu mrežu vrše. Tu mi je u pomoć skočio moj stariji prijatelj Vitomir Kolombo, koji je vršu spretno izvukao na pramac svoje brodice, otvorio je i hobotnicu usmrtio s nekoliko udaraca nožem”, ispričao nam je mali ribolovac.

“Ja sam malo stariji i iskusniji ribolovac od Mate, ali ni ja nikad nisam vidio ništa slično. Najveća hobotnica koju sam ikad uhvatio bila je teška 6,10 kilograma, a ova je skoro dvostruko veća. Mate je u vršu stavio kruh, a hobotnicu je unutra namamila riba koja je ušla zbog tog kruha”
, objašnjava Vitomir (36).

Već su odlučili kako će je ispeći

Hobotnicu su čitavo prijepodne držali obješenu na kuku ponosno je pokazajući kupačima i prolaznicima, te radili planove o tome što će učiniti s njom. Na koncu je odlučeno: 1/3 ide na salatu, 1/3 ispod peke i 1/3 na ‘krapanjski gulaš’.

Pročitajte i:   Obavještenje: Promjena termina održavanja Prve lige SRS BiH

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.