Najnovije vijestiTakmičenja

Фoтo: Oдржанa ‘Сомовијадa 2013.’

Fotografija-0008 (Small)У организацији ресторана и сплава “АПОЛОН” ,  3. августа 2013. године, на водама Билећког језера одржано је такмичење у лову сома варалицом и бућком , под називом “СОМОВИЈАДА 2013”. Такмичари су били из Билеће,  Требиња, Херцеег Новог и Београда.

Такмичење је почело ујутро у 7. часова када је око 40 такмичара распоређених у 15 чамаца, испловило испред сплава “АПОЛОН” у Чепелици. Коликог ће ко сома уловити и ко ће да буде побједник  сазнали смо у  14. часова када су чамци са такмичарима пристигли, односно када је такмичење завршено.

Жири је тада почео да саопштава број уловљених и тежину улова.

Прво мјесто,  припало посади из Требиња  коју су чинили Илија Ђајић, Горан Лазић, Слободан Правица и Вања Тешановић,  а њихов улов износио је 10, 76 кг. Њима је припао побједнички пехар и диплома, те штап и машина за лов сома дар СТР “Корморан” из Требиња.

Друго мјесто припало је посади из Билеће коју су чинили Вук и Рајко Миленић  који су уловили четири сома тежине 7,07  кг. Њима је припао пехар, диплома те штап и машина за лов сома дар Хаса Зупчевића Требињца из Мелбурна.

Pročitajte i:   Na rijeci Lašvi u Busovači održan Međunarodni SPIN Kup (VIDEO)

Треће мјесто припало је  посади из Билеће  коју су чинили Ранко Бокић и Бошко Табаковић који су уловили два сома тежине 5,91  кг. Њима је припао пехар, диплома, те штап и машина за лов сома дар СТР”Ивана” – Јанко Зхао.

Диплома и рибарски прибор  припао је и најмлађим учесницима овогодишње „Сомовијаде“, Василију и Димитрију Ковачу као и Андреи Шотри и Ирени Леро.

Најстарији учесник сомовијаде Љубо Бендераћ награђен је  и пехаром и дипломом као и штапом за лов сома, а награде за најмлађе и најстарије учеснике обезбијеили су СТР ,,Сиренa,, Требиње и Ресторан и сплав ,, Аполон ,, из Билеће.

Жири је наградио и фер плеј посаду коју  су чинили Слобо Спаић, Радивоје Орбовић и Мико Топаловић из Требиња.

Упоредо са такмичењем у лову сома одржано је и такмичење у спремању рибље чорбе,а прво мјесто освојили су Јелена и Душанка Уљаревић из Београда.

Спонзори овогодишње сомовијаде били су: СО Билећа, Ресторан и сплав ,,Аполон,, Билећа ; “АЛЕКСИЋ КОМЕРЦ” Билећа ; кафе бар “АТИНА” Билећа ; Рибњаци “Гудељ” и “Буђен” из Требиња ; Самосталне трговинске радње: “Корморан” , “Сирена” и “Ивана” из Требиња, штампарија “Габићи” из Билеће, Пекара “Денда Марко” из Билеће, Кулаш Драган из Билеће и Зупчевић Хасо Требињац из Мелбурна.

Pročitajte i:   Održano Prvenstvo USR Sarajevo 1906, Memorijal “Ermin Hadžić”

Организатор се показао као одличан домаћин и изражава нескривено задовољство, како бројем учесника, тако и атмосфером која је владала на сомовијади. Ова манифестација поприма све већи публицитет и значај и требало би да заузима истакнуто мјесто у туристичкој понуди Билеће.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.