Najnovije vijestiUlovi

FOTO: Čudovišna riba iz Mostarskog jezera

Mostarsko-jezero-nepoznata-riba-2Mostarski ribari Niko Šarić i Zdenko Zovko jutros su u Neretvi ulovili čudovišnu i nepoznatu vrstu ribe.

Kako nam je ispričao Niko Šarić iz Raštana, zajedno s kolegom su otišli nekoliko stotina metara uzvodno od HE Mostar gdje su u plićaku pored obale primijetili neobične ribe. Malu koju su uhvatili bila je samo jedna od nekoliko istih koje su plivale pored velike ribe od nekih dva metra.

Šarić kaže kako je već dvadeset sedam godina lovočuvar u NP Blidinje i svakodnevno se susreće sa raznoraznim životinjskim vrstama, ali kako sličnu životinju nikada nije vidio. Ribu su pokazali kolegama ribarima u Mostaru, ali nitko od njih ništa slično nije vidio niti je itko znao reći o kakvoj je vrsti ribe riječ.

Riba je i dalje živa iako je vodu mijenjao samo jednom a izgleda kako joj nikakav problem ne predstavlja boravak izvan vode.

Šarić kaže kako će sutra iz Mostara doći biolog koji bi trebao pogledati ribu i pokušati odgovoriti o kakvoj se čudnovatoj vrsti radi.

Bjesak.info

Pročitajte i:   Pobjeda ekologa: Nakon 10 godina poništena koncesija za hidroelektranu na Neretvi

7 thoughts on “FOTO: Čudovišna riba iz Mostarskog jezera

  • Ovo je cistac za staklo iz akvarijuma zovu ga pleksic, a moze narasti i do 40 cm kad mu pogoduje voda.To je ono sto smo jednom pricali da ce jednog dana nekoga pojesti pirane ili krokodil kojeg je neki idiot drzao za kucnog ljubimca i pustio u neko jezero kad mu dosadi .

  • Cistac za akvarijuma 😀

  • “Ulovili jednu malu, koja je plivala pored jedne od dva metra?” Neobrazovani novinari, zeljni senzacija i stari krivolovc,i zajedno objavljuju vijesti. Toliki je stepen krivolova na tome terenu da ni akvarijumske ribe ne mogu preziviti od mreza, agregata i pusaka.

  • almirko

    PLAKOSTOMUS

  • Kakvi pacenici i lopovi. Pleco iz necijeg akvarijuma…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.