FOTO: Novi ulov soma na jezeru Modrac – 49 kilograma

Omerovic-Mevludin-jezero-modrac-som-49-kilograma-Sezona lova na somove na jezeru Modrac je u punom jeku, i nekoliko dana nakom Amesovog soma od 58 kilograma, imamo zabilježen i ulov soma od 49 kilograma.

Ovog puta sretni ribolovac je Omerović Mevludin – Mela koji je sa prijateljem Zihnijom Bektićem bio u ribolovu. Kuriozitet je da je som uzeo sistem za šarana na kojem je, kao mamac, bio kukuruz, dok je silk kojim je grdosija izvučena bio debljine 0,35 mm.

Som je ulovljen u vrijeme kada je Salih Ramadanović, predsjednik SRD “Smuđ” iz Lukavca, pomagao ekipi RTV Lukavac da napravi prilog o ulovima somova na jezeru,  te je isti i snimljen kao konkretan dokaz u snimanom prilogu.

Po riječima predsjednika SRD “Smuđ”, ovi ulovi nisu slučajni i veliku zaslugu što jezero Modrac ima ovakvih kapitalaca je ribočuvarska služba na čelu sa predsjednikom ribočuvarske službe i službe kontrolora-volontera Seadom Muminovićem – Seletom koji su u danonoćnoj  borbi na suzbijanju krivolova mrežama.

Pročitajte i:   SRD Bileća: Napadnuta ribočuvarska služba, intervenisala policija

One thought on “FOTO: Novi ulov soma na jezeru Modrac – 49 kilograma

  • 10. Septembra 2013. at 20:09
    Permalink

    koja ribocuvarska sluzba,jezero nam je unisteno sa mrezama,a sada se i ne kriju,nego u po bijela danas bacaju mreze.svi uvezani!ako hocete da imate ribe u jezeru zabranite camce!!!a vecina ovih somova je uhvacena ili na vucu ili na mrezu a priikazuje se kako ulov na udicu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.