Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Održana vanredna sjednica Upravnog odbora SRS FBiH

UO_003Dana 31.08.2013 godine održana je zajednička sjednica Upravnog odbora SRS Federacije BiH sa članovima Upravnog odbora u državnom savezu BiH.

PRISUTNI ČLANOVI UO SRS F BiH: 1. Marcel Kučinski 2. Lelić Vahid 3. Christian Oršolić 4. Vrana Bahrudin 5. Igor Gromilić 6. Vrgovčević Fuad 7. Ašić Muhamed, zatim predsjednik Skupštine Mitko Pirkić, dopredsjednik Skupštine Zlatko Hodak i predsjednik Nadzornog odbora Ivica Tomičić.

ODSUTNI 1. Josip Pjevac (opravdao) 2. Darko Ružić (opravdao) 3. Stanko Bošnjak (opravdao)

PRISUTNI ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA IZ DRŽAVNOG SAVEZA BiH: 1. Nikola Puce 2. Tihomir Popović 3. Lelić Vahid 4. Christian Oršolić  5. Indir Melić.
ODSUTNI ČLANOVI UO DRŽAVNOG SAVEZA: 1. Kurtović Fikret opravdao izostanak

Sjednica Upravnog odbora održana je u 3 dijela.

I DIO SJEDNICE:
Upravni odbor je donio nekoliko prioritetnih odluka i to:
a) Data je novčana pomoć OSR “Konjic” iz Konjica u visini 1.000 KM za pripremu i organizaciju 4. KUP-a JPZ u mušičarenju od 06 – 08.09.2013.
b) Svim reprezentativcima data je pomoć u iznosu od 200 KM za odlazak  na svjetska i evropska takmičenja u organizaciji SRS BiH, a osvajaču bronzane medalje na SP veterana Gopi Huseinu iz Jelah Tešanj 300 KM
c) Usklađena je visina LD sekretara SRS F BiH sa ostalim savezima
d) Bahrudin Vrana ispred U.O. zadužen je da zbog problema sa HE Mratine i nekolontroliranog ispuštanje vode te farmom svinja u Prači ispred U.O.  sačini pismo i sa istim se upozna nadležna inspekcija, SRS BiH i SRS RS i zatraži pomoć u rješavanju nastale situacije.
e) donesena je Odluka da se u toku narednih 15 dana završe pravilnici za  sportsko ribolovna takmičenja Federacije i isti odštampaju, te svim  sudijama dostave besplatno na njihovu adresu. Usvojena je ponuda za štampu pravilnika.

Pročitajte i:   Poziv za učešće u Premijer ligi u dicsiplini 'lov ribe udicom sa hranilicom - Feeder'

II DIO SJEDNICE
Upravno odbor u pripremi sastanka sa članovima UO u državnom savezu i razriješavanju blokade oko donošenja odluke oko izbora domaćina 35. svjetskog prvenstva u mušičarenju 2015. u BiH zauzeo je zajednički stav oko nastupa i utvrđivanja kriterija koji će se od delegata u  državnom savezu tražiti prilikom donošenja odluke o izboru domaćina svjetskog prvenstva u mušičarenju

III DIO SJEDNICE
Održana je zajednička sjednica Upravnog odbora SRS Federacije BiH sa članovima Upravnog odbora u državnom savezu, a koji su delegati SRS Federacije BIH. Nakon diskusije u kojoj su učestvovali svi prisutni, Upravni odbor je  donio jednoglasnu odluku:

1. Daje se zadatak članovima u Upravnom odboru SRS Bosne i Hercegovine iz SRS Federacije BiH da glasaju za izbor aplikanta Jajce za domaćina 35. svjetskog mušičarskog prvenstva 2015. na narednoj sjednici Upravnog odbora SRS BiH.

Upravni odbor SRS Federacije BiH je ovu odluku donio jednoglasno i na temelju kriterija vezanih za izbor domaćina Federalnih, državnih  takmičenja, međunarodnih natjecanja usvojenih na Skupštini SRS Federacije BiH održanoj 19.01.2013. godine u Donjem Vakufu, a istih  kriterija usvojenih na Skupštini SRS Bosne i Hercegovine.
Od delegata u državnom savezu traži se da ispoštuju ovu odluku  Upravnog odbora i Odluku Skupštine SRS Federacije BiH.

Pročitajte i:   Održano prvo kolo SPIN lige SRS BiH

Izvanredna sjednica UO SRS F BiH je završena u 13, 15 sati

SEKRETAR SRS FEDERACIJE BIH Lidija Bogić
PREDSJEDNIK SRS FEDERACIJE BIH Marcel Kučinski

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.