Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Njemačka ambasada finansira revitalizaciju jezera Starača u Ilijašu

potpisivanje-ugovoraDanas je u prostorijama Ambasade Savezne republike Njemačke u BiH potpisan Ugovor kojim je Udruženje “Bistro!” iz Sarajeva dobilo finansijsku pomoć za uređenje osnovne infrastrukture na jezeru Starača u Ilijašu.

Iznos koji Ambasada SR Njemačke stavlja na raspolaganje Udruženju je 6.000 KM, a sredstva će biti utrošene za uređenje prilaza jezeru, uređenje ribolovno-takmičarske staze, te izgradnju ekološke septičke jame i sanitarnog čvora.

“Želimo se zahvaliti osoblju Njemačke ambasade koji su prepoznali potencijal jezera Starača i naše zalaganje da isto postane jedna lijepa i poželjna ribolovna i turistička destinacija. Sigurni smo da ćemo opravdati ukazano povjerenje i u potpunosti realizovati projekat u koji smo krenuli sa našim partnerima iz SOS Dječija sela BiH.”, rekao je predsjednik Udruženja “Bistro!”, gosp. Adnan Osmanagić.

Udruženje “Bistro!” je od marta mjeseca ove godine postalo korisnikom ribolovnog prava na vodama na području opštine Ilijaš na period od deset godina. Kako je većina voda na tom ribolovnom području devastirana zagađenjima i krivolovom, zahvaljujući pomoći Njemačke ambasade, jezero Starača će biti prva voda na kojoj će se stanje umnogome propraviti i koje će, nakon završetka radova, biti poribljeno atraktivnom ribom.

Pročitajte i:   Završeno takmičenje u ribolovu u Bosanskoj Krupi "Potraga za kraljicom Une 2024"

2 thoughts on “Njemačka ambasada finansira revitalizaciju jezera Starača u Ilijašu

  • svaka cast majstori,

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.