EkologijaNajnovije vijesti

Fond za zaštitu okoliša FBiH sufinansirao 42 projekta u vrijednosti 2,26 miliona KM

fond_za_zastitu_okolisaUpravni odbor Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH odobrio je 42 projekta prijavljena na javni poziv koji će biti finansirani sredstvima ovog fonda u vrijednosti do 2.260.000 KM, rečeno je Feni u Fondu za zaštitu okoliša FBiH.

Fond je je 31.jula ove godine objavio javni poziv za sufinansiranje programa, projekata i sličnih aktivnosti zaštite okoliša za koje su planirana sredstva do 2,3 miliona KM.

Sredstva su planirana za projekte i programe iz oblasti zaštite voda od značaja za FBiH po Odluci Vlade Federacije BiH koji su kandidirani od federalnih institucija zaduženih za upravljanje vodama za realizaciju po osnovu međunarodnih kredita, IPA fondova i slično i/ili su dobili podršku Svjetske banke (WB) i Evropske investicijske banke (EIB); projekte i studije radi ispunjavanja ciljeva Federalne strategije zaštite okoliša, te projekte afirmacije i promocije Fonda putem projekata i programa zaštite okoliša.

Ovaj javni poziv obuhvata širok raspon u specifičnim područjima projekata: izgradnja i rekonstrukcija sistema za snabdijevanje vodom, odvodnje i tretmana otpadnih voda u općinama FBiH.

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer lige BiH u mušičarenju

Također, kako navode iz Fonda, ovaj javni poziv obuhvata projekte čiji je cilj obavljanje istraživanja i analiza da bi se olakšao razvoj investicija u određenom podsektoru zaštite okoliša, pripremu infrastrukturnih investicija u oblasti zaštite okoliša (studije izvodivosti…), zaštite i očuvanja biološke i pejzažne raznovrsnosti, povećanja energetske efikasnosti, te korištenja obnovljivih izvora energije, prevencije i djelovanja u slučaju ekoloških katastrofa i incidenata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.