Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

FOTO: Održana Skupština USR ‘Blinker’ Kalošević-Tešanj

FSCN5104Dana 29.12.2013 godine sa početkom u 10,00 sati u prostorijama O.Š. „Abdul Vehab Ilhamija“ u Kaloševiću, općina Tešanj, održana je redovna Skupština Udruženja sportskih ribolovaca „Blinker“ Kalošević – Tešanj. U dobrom raspoloženju i vedroj atmosferi predsjednik Skupštine Avdo Mahmutović je uspješno vodio članove Skupštine kroz slijedeće tačke dnevnog reda:

 1. Izbor radnih tijela Skupštine
  • Radnog predsjedništva od 3 člana,
  • Verifikacione komisije od 2 člana,
  • Zapisničara i ovjerivača zapisnika 2 člana.
 1. Usvajanje zapisnika sa prethodne Skupštine.
 2. Izvještaj o radu za 2013 godinu.
 3. Finansijski izvještaj za 2013 godinu.
 4. Informacija o materijalno tehničkim sredstvima Udruženja.
 5. Plan rada za 2014 godinu.
 6. Finansijski plan za 2014 godinu.
 7. Imenovanje organa i radnih tijela Udruženja ( Skupština, Upravni odbor, Nadzorni odbor, Komisije Udruženja, Sekretar, Blagajnik, Ribočuvar ).
 8. Dodijela priznanja i zahvalnica.
 9. Koktel

Uz konstataciju da je 2013. godina bila veoma uspješna, da su ostvarene sve planirane aktivnosti, jednoglasno su usvojene sve tačke dnevnog reda.

Upravni odbor je dobio novi četverogodišnji mandat, imenovane su komisije na nivou Udruženja takmičarska, ekološka, disciplinska, sudijska, komisija za dodjelu nagrada, nadzorni odbor i druga radna tijela Udruženja.

Pročitajte i:   Bilten Kupa Jadransko podunavskih zemalja u lovu ribe udicom na hranilicu - Feeder

Izvršena je dodjela zahvalnica i priznanja zaslužnim pojedincima, pravnim licima, javnim ustanovama i simpatizerima Udruženja.

Svi članovi i gosti su dobili ribolovni kalendar za 2013. godinu, te novi primjerak informativnog glasila – BILTEN ribolovnog Udruženja „BLINKER“ Kalošević-Tešanj.

Na samoj Skupštini članovima udruženja je omogućeno da izvrše ovjeru članskih karti i kupovinu ribolovnih markica za 2014. godinu, jer je distribucija istih ove godine završena na vrijeme zahvaljujući angažmanu SRS FBIH i Ministarstvu za vodoprivredu Ze –Do kantona.

Većini članova Udruženja još uvijek je “gorak okus” u ustima zbog ekološkog akcidenta koji se dogodio u maju mjesecu ove godine na rijeci Usori, iz razloga što do danas još niko nije odgovarao za pomor flore i faune.

Nakon završetka službenog dijela članovi Skupštine su nastavili zajedničko druženje uz bogatu trpezu jela i pića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.