EkologijaNajnovije vijesti

Zenica: Realizacija projekta “Pravo na zdrav okoliš”

zenicaUdruženje “Ekoforum” Zenica u saradnji sa Centrom za javnu podršku “Arnika” iz Praga, pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike, će realizirati projekt “Pravo na zdrav okoliš: Aarhus centar u Zeničko-dobojskom kantonu i prenošenje iskustava iz Češke”.

Zeničkom udruženju je, sa Centrom “Arnika”, odobreno finansiranje projekta iz programa “Transition” za period januar – decembar 2014.godinu.

Tako će partneri, ove dvije nevladine organizacije, u cilju jačanja civilnog društva u Bosni i Hercegovini i sudjelovanja javnosti u odlučivanju o okolišu u industrijskoj regiji, biti u prilici da nezavisno prate provedbe “Aarhuške konvencije” u Bosni i Hercegovini.

Realizacija projekta će omogućiti uspostavljanje i funkcioniranje mreže inicijativa civilnog društva u ZDK, te poboljšati pristup javnosti informacijama o okolišu i povećati sudjelovanje javnosti u procesima donošenja odluka.

Pročitajte i:   EKOLOŠKA KATASTROFA ILI CVJETANJE JEZERA: Šta kažu stručnjaci o ružnim slikama sa Jablaničkog i drugih jezera?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.