Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

FOTO: Održana Skupština SRS FBiH – jedinstvena dozvola strateški cilj!

2014-02-08-4840Uz prisustvo 67 delegata, članova Upravnog odbora i nagrađenih društava i pojedinaca, jučer je u sali hotela ‘Vrbas’ u Donjem Vakufu završena Izvještajna skupština SRS Federacije BiH. Prisutnim se obratio i pozdravio ih načelnik općine gospodin Huso Sušić.

Slikom prenosimo dio atmosfere Skupštine na kojoj je izvršena podjela nagrada i priznanja najzaslužnijim u 2013. godini a nakon čega je nastavljen radni dio Skupštine.

Osim usvajanja izvještaja iz prošle godine bez ikakvih zamjerki, usvajanja planova za nerednu sa poboljšanjima u odnosu na prethodnu godinu, izdvojićemo dva bitna prijedloga koji su iznešeni na skupštini – da SRS FBiH posveti više pažnje rekreativnom ribolovu jer nisu sve članice Saveza takmičarska Udruženja, čak naprotiv. Dati su prijedlozi Upravnom odboru SRS FBiH da odredi načine djelovanja za reaizaciju ovog prijedloga.

Najbitnija stavka na Skupštini gdje je odmah i došlo do rasprave, no konstruktivne, bio je prijedlog Ilhana Klančevića iz Vareša o važenju dozvole na svim vodama na teritoriji FBiH. Neki od delegata su odmah odbili prijedlog iako je isti konkretno glasio da Upravni odbor SRS FBiH razmotri mogućnosti, napravi anketu među članicama SRS FBiH da li postoji zainteresovanost, razloge zbog kojih neka Udruženja to ne žele i da se pokuša naći kompromis između želja, htjenja i mogućnosti.

Pročitajte i:   Kalendar takmičenja Sportsko ribolovnog saveza BiH za 2024. godinu

Jedan isto tako lijep prijedlog od bivšeg predsjednika a sada potpredsjednika Skupštine SRS FBiH, Mitka Pirkića iz Konjica je glasio da svaka dozvola u sebi sadrži 4 talona ovjerena od SRS FBiH koja važe na svim vodama na teritoriji Federacije, što bi bio prvi korak ka iznalaženju modusa prihvatljivog svim udruženjima.

Detaljniji izvjaštaj sa sjednice će nam proslijediti iz SRS FBiH čim ga dovrše, a u njemu ćete naći i sve ostale informacije o diskusijama i odlukama.

2 thoughts on “FOTO: Održana Skupština SRS FBiH – jedinstvena dozvola strateški cilj!

  • HVALA BOGU!

  • Vidi se da je izvršena rotacija u U.O. jer izveštaj i zaključci sa skupštine bi odavno bili odrađeni i postavljeni na stranici SRS FBiH i ostalim javnim portalima.Bolje da se raspravljalo o ukidanju tih rotacija da može sposoban čovek da vodi savez bez razlike ko je i šta je.Bez omalovažavanja novo izabranog,mislim da neće moći obavljati kvalitetno obaveze koje su potrebne za vođene Saveza iz grada koji ionako ne prihvaća SRS FBiH kao svoj Savez.Što se tiče dozvola tu je jasno i po zakonu o slatk.ribar.to je gubljenje vremena kako je neko rekao na skupštini,jer dok je ovakav zakon tu nema nikakvog glasanja samo dogovora među udruženjima.Pozdrav svim zaljubljenicima sportskog ribolova iz Kraljevskog grada JAJCA. BISTRO!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.