Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

U subotu početak sezone lova na pastrmku – Na ljepotici Uni 800 ribara

Denijal Selimović
Denijal Selimović

Piše:Ismet BAJROVIĆ

Velika ribarska fešta povodom otvaranja ribolovne sezone na pastrmku, 1. marta, održat će se na obalama ljepotice rijeke Une na  lokalitetu – Kostelina ispod Bihaća, te mjestu  Crna Ruka i na ušću Une i Krušnice u Bosanskoj Krupi. Početak ribolovne sezone na pastrmku predstavlja veliko zadovoljstvo za sve ljubitelje  prirode i ribolova. Na obalama rijeke Une u subotu okupit će se više od 800 sportskih ribolovaca iz Unsko-sanskog kantona, ali i ostalih gradova, te gosti iz Hrvatske, Slovenije,  Austrije i Njemačke.

“U povodu otvorenja ribolovne sezone na pastrmku  biće lijepog druženja uz obale Une, uz bogatu trpezu, na ražnju će se okretati janjci, a centralna fešta održat će se u subotu u restoranu „Luna“ – Bihać. Prvog dana ribolovne sezone nije nam cilj da se ulovi što više ribe, ali je najvažnije druženje uz obalu ljepotice Une. U nedjelju je nastavak lova pastrmke i druženje pored ove rijeke”, kaže  Denijal Selimović, istaknuti sportski radnika i sportski ribolovac.

Ribarska fešta se sprema za otvaranje sezone lova pastrmke  1. mart i na prelijepom Dabru u Sanskom Mostu, gdje će se okupiti veliki broj ribara ovog kraja i susjednih općina, te gosti iz okruženja.  Biće dosta ulova ribe i lijepog druženja, a pored roštiljade na ražnju okretat će se i janjci.

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

Ribari iz Sanskog Mosta kažu  da im  nije jedini i isključivi cilj da ulove što više ribe, već od svega toga najvažnije je druženje.

Prema riječima Amira Hasića, istaknutog sportskog ribolovca iz Bosanske Krupe, riječ je o događaju koji ima lijepu tradiciju otvorenja sezone  lova na pastrmku. USR „Krušnica“ i ove godine  sprema veliku feštu za subotu. Kaže  Hasić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.