Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Druženje ribara na obalama Dabra

Prošlogodišne otvaranje ribolovne sezone
Prošlogodišne otvaranje ribolovne sezone

U organizaciji Društva sportskih ribolovaca „Sana“ iz Sanskog Mosta i ove godine biće održan tradicionalni otvor ribolovne sezone na potočnu pastrmku.

Ovaj tradicionalni događaj biće organiziran u subotu, 1. marta i tog dana na obalama rijeke Dabar očekuje se prisustvo velikog broja sanskih ribolovaca i njihovih gostiju.

Prema riječima predsjednika DSR „Sana“, Fikreta Kurtovića, pokazalo da je ovaj događaj godinama prerastao u pravi lokalni praznik. On je istakao kako će organizator ove godine, zbog izuzetno teške ekonomske situacije obezbjediti samo najneophodniju logistiku, te je izrazio uvjerenje kako to ipak neće pokvariti tradicionalno ozračje u kojem prolazi ovaj događaj.

I ove godine očekuju se brojni gosti iz drugih bosanskohercegovačkih gradova, ali i inostranstva. Poznato je da veliki broj Sanjana iz nordijskih zemalja, zapadne Evrope, Hrvatske i Slovenije, isključivo zbog ovog događaja uzimaju slobodne dane i dolaze u Sanski Most da se druže sa sanskim ribarima.

Kurtović ističe da su se sanski ribolovci uvijek pokazali kao dobri domaćini, a to će, kako kaže, biti i ovaj put. Kurtović je u ime Društva sportskih ribolovaca “Sana” pozvao sve ljubitelje prirode, ribolovce i njihove prijatelje, kao i sve druge goste Sanskog Mosta, da i ove godine slobodno dođu na odmorište Dabar, na zajedničko druženje i dobru zabavu. Sansko ribolovno društvo organiziranjem ovog događaja ujedno daje svoj doprinos u obilježavanju praznika 1. Marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Pročitajte i:   Emir Dedić na pecanje ne ide bez Senade: Ona je moj ribolovac, a ja sam majstor (VIDEO)

Kao i svake godine, i ovoga puta aktivno učešće u ovom događaju imaće i članovi Planinarsko ekološkog društva „Kanjon“ iz Sanskog Mosta koji će i ovog puta organizirati tradicionalnu planinarsku šetnju pod nazivom „Harijevim korakom“ na relaciji od izvora do ušća rijeke Dabar u Sanu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.