Boračko jezero raj za sportske ribolovce

kONJICANI I SARAJLIJE SE DRUZILI NA BORACKOM JEZERU(1)Piše: Ismet BAJROVIĆ
Stotinjak  sportskih ribolovaca iz Konjica, Sarajeva, Jablanice, Hadžića, Ilidže, 1. marta su došli na Boračko jezero na zvanično otvaranje ribolovne sezone na pastrmku. Fešta  je  ovoga puta održana na glavnoj plaži Boračkog jezera.

Fešta na Boračkom jezeru je postala tradicija Konjičana i ljubitelja ribolova,  a godinama na ovo prelijepo jezero dolaze brojne Sarajlije. Ni vrijeme koje nije bilo naklonjeno ribarima nije spriječilo mnoge ribolovce i ljubitelje prirode, te  goste da ponovo dođu na druženje uz obale prelijepog Boračkog jezera.

Cijeli dan se pecalo, roštiljalo, pjevalo i družilo, a svi sudionici ove fešte rekli su da je otvor sezone dobar, da je sve bilo lijepo i veselo, ali  zamjerku upućuju  Organizaciji sportsko-ribolovnom društvu Konjic što nisu u jezero ubacili malo ribe, pa da ribari imaju više ulova i uživanja u pecanju. Međutim, kako rekoše,  sve je manje ribara na ovom jezeru, ali i ribe u njemu.

Na Boračkom jezeru sreli su se i mnogi novi i stari prijatelji, družili se kao i nekada, evocirali uspomene i dogovarali se o svojim budućim ribolovima. Puno se pričalo o našim lijepim ribolovnim vodama, ulovima ribe, ali i potrebi za suzbijanje krivolova i zaštiti ribljeg fonda.  Boračko jezero je raj za sportske ribolovce. Kako nam rekoše ribari  na otvorenju ribolovne sezone cilj im je druženje, a pecanje je u drugom planu.

Pročitajte i:   Glavatičevo: Održan KUP BiH u mušičarenju

Na otvorenju ribolovne sezone na Boračkom jezeru na nekoliko lokaliteta družili su se: Šerif Bostandžija, Jasmin Fatić, Alen Potogija, Ramiz Gušo,  Sulejmen Cernica, Miroslav Andrić, Teufik Omanović, Haris Sijerčić, Omer Begtašević, Aziz Puška, Edhem Bajrović i  Mersudin Laković i mnogi drugi.

Za lov ribe na Boračkom jezeru dnevna dozvola je 10 KM. Dozvolu za pecanje možete kupiti kod ribočuvara  Šemse Tinjaka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.