Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Održana Skupština Udruženja sportskih ribolovaca ‘Novi Grad’ Sarajevo

Skupstina Udruzenja sportskih ribolovaca Novi Grad Sarajevo Foto I. BAJROVICPiše: Ismet BAJROVIĆ
U Domu kulture Švrakino selo, 3. marta, održana je sjednica  redovne Izvještajne Skupštine Udruženja sportskih ribolovaca Novi Grad Sarajevo  kojom je predsjedavao Tajib Delalić, predsjednik Skupštine.

Delegati su istakli ciljeve i zadatke Udruženja i dali smjernice, za uspješan budući rad. Skupština je jednoglasno usvojilia Izvještaj o radu Udruženja, finansijski izvještaj i izvještaj Nadzornog odbora za 2013. godinu, te usvojila  program rada, finansijski plan i kalendar takmičenja za ovu godinu.

O izvještaju o radu govorio je Ismet Bajrović, predsjednik Upravnog odbora. On je istakao da je Udruženje u protekloj godini uspješno organizovalo i sprovelo školu ribolova kroz koju je prošlo 25 polaznika koji su uspješno savladali prve korake ovog plemenitog sporta.  Želja nam je  kroz sportski ribolov da djecu i omladinu, te osobe s invaliditetom animiramo i da ih uključimo u sportski ribolov, jer  bavljenjem sportskim ribolovom  djeca i omladina osjećaju sve radosti koje im  fizička kultura može da pruži, a posebno kada su u prirodi, u tišini, na čistom zraku.  Cilj škole ribolova je uključivanje što većeg broja djece u sport i postizanje uspjeha u sportu.

Pročitajte i:   Poziv za prijavu za učešće u Premijer ligi BiH u lovu šarana i amura

Članovi udruženja nastupali su na više tradicionalnih takmičenja i na prvenstvu BiH za osobe s invaliditetom. Poseban akcenat je dat u radu sa mladima.

U radu Skupštine učestvovali su: Ramiz Gušo, Sulejman Hamidović, Džemo Imamović, Refik i Nedžib Muhović, Nusret Bajrović, Osman Đozo, Mirsad Alagić, Miroslav Kovač i drugi. Delegati su ocijenili da je rad ovog Udruženja bio uspješan i pored poteškoća sa kojima se suočavaju u svom radu.

“Poseban akcenat u radu Udruženja je dat na omasovljenju i radu sa mladima. U prošloj godini organizovali smo školu ribolova kroz koju je prošlo 25 djece  i to je veliki uspjeh Udruženja. Želja nam je da što više djece i omladine uključimo u ovaj plemeniti sport. Zahvaljujemo se Općini Novi Grad koja nam je obezbjedila finansijska sredstva za školu ribolova. I ove godine smo aplicirali na Javni oglas za školu ribolova, jer imamo već 65 učenika Osnovnih škola Novogradske općine koji su zainteresovani za školu sportskog ribolova i to nas raduje”, kaže  Tajib Delalić, prvi čovjek novogradskih ribara.

Pročitajte i:   SRK Visoko: Održano udruženjsko takmičenje u lovu ribe udicom na plovak

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.