Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

Jezero Starača: Povodom Dana voda održana škola mušičarenja

2014-03-22-5136 (Small)Povodom 22. marta Dana voda, danas je na jezeru Starača u Ilijašu, u organizaciji Udruženja “Bistro!” iz Sarajeva, održana škola ribolova iz tehnike mušičarenja.
Školi su prisustvovali, osim članova Udruženja “Bistro!”, i članovi iz SRD “Vogošća”, USR “Sarajevo 1906” i SRD “Miljacka”.

“Osim predavača iz pobrojanih Udruženja, veliku čast nam je predstavljalo što je s polaznicima praktični dio nastave održao i naš prijatelj Nazif Fetahović Suzi, a svi polaznici su samostalno napravili i prve umjetne mušice. Neki su otkrili i skriveni talenat, tako da je škola polučila potpuni uspjeh.”, rekao je predsjednik Skupštine Udruženja, Besim Vučijak.

Danas je izvršeno i poribljavanje jezera 2014-03-22-5152 (Small)amurom i tolstolobikom, oko 60 kilograma ribe je ubačeno u jezero, a što je plaćeno iznosom doniranim od Sportsko ribolovnog saveza Federacije BiH. Amur je riba koja kontroliše rast vodenog rastinja i potpuno je izlovljena iz jezera, tako da je bilo jako bitno u jezero vratiti ovu ribu.

“Dr. Esad Vejsilović, član USR “Sarajevo 1906”, uspješni takmičar u sportskom ribolovu i reprezentativac Bosne i Hercegovine je Udruženju “Bistro!” donirao veću količinu ribolovnog pribora za naredne škole ribolova za mlade ribolovce što je još jedan dokaz dobre i lijepe međusobne saradnje svih sarajevskih ribolovaca.”, rekao je Adnan Osmanagić, predsjednik Udruženja “Bistro!”.

Pročitajte i:   Bilten 21. Svjetskog prvenstva u lovu ribe umjetnim mamcima sa obale - Kiseljak/Busovača 2024

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.