EkologijaIz Udruženja i savezaNajnovije vijestiVideo

VIDEO: Akcija travničkih ribolovaca povodom Dana opštine i Dana voda

Travnik_obiljezavanje_vodotokaUGSR Klub ribolovaca “Travnik” je prošle godine apliciralo prema BH Telecomu projekatom uređenja lijeve obale rijeke Lašve nizvodno od Plave vode. Nadležni iz BH Telecoma su preponzali projekat kao koristan i odlučili da finansiraju njegovu realizaciju.

Članovi udruženja su zavrnuli rukave i uredili obalu, napravili ribolovnu stazu i na izvoru koji izvire tik pored korita rijeke Lašve napravili šadrvan za odmor ribolovaca, djece i penzionera.

“Ovo je prva faza u tom projektu čiščenje korova i šikare a ovih dana očekujemo i i pokretanje druge faze – ulazak mašine za izradu staze. Ovu akciju čiščenja u gradskoj zoni smo izveli povodom Dana općine Travnik i Svjetskog dana voda.”, saopštili su iz Kluba ribolovaca iz Travnika.

httpv://www.youtube.com/watch?v=_FlfrG48ddY

httpv://www.youtube.com/watch?v=f2i8C7vIX_8#t=30

 

 

Pročitajte i:   Završena Premijer SPIN liga za 2024. godinu

One thought on “VIDEO: Akcija travničkih ribolovaca povodom Dana opštine i Dana voda

  • Svaka cast napokon nesto da se mijenja u koristribara is svih koji vole nas grad,al samo da jos zamjene one ribocuvare, pa otvore sve rivir mislim na kompletnu stazu od osnovne skole gornjeg dijela grada padole do autoskole i onada par kafana bez alkohola ipar klupa uz obalu eto rahatluka. bistro

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.