Iz Udruženja i savezaNajnovije vijesti

UGSR “Bistro” Zenica: Rijeka Bosna poribljena šaranom

poribljavanje-saran-rijeka-bosna-zenica-2014-Dana 17. juna 2014. godine UGSR “Bistro” Zenica je poribilo rijeku Bosnu sa preko 420 kg šarana. Riba je kupljena u ribogojilištu “Saničani” (Prijedor).

Sva riba je stigla živa i neoštećena u Zenicu (o čemu svjedoči Potvrda o zdravstvenom stanju ribe), te je zaplivala rijekom Bosnom.

Riba je puštena na dvije lokacije. Prva tura od oko 200 kg je puštena preko puta prostorija Udruženja, a druga u Drivuši na takmičarskoj stazi.

STROGO ZABRANJEN RIBOLOV NA ŠARANA DO 15.07.2014. GODINE (ribolovci kod kojih ribočuvarska služba u mreži nađe šarana će automatski biti proslijeđeni kantonalnoj inspekcijskoj službi)

Molimo članove da nas obavještavaju ukoliko uoče da pojedini ribolovci ne poštuju donesenu mjeru zabrane.

O poribljavanju je upoznat i MUP ZE-DO kantona koji će ovlaštenim licima Udruženja pružiti svu neophodnu pomoć u sankcionisanju prekršioca.

Stoga poštujte donesenu mjeru, jer će te na taj način dati doprinos razvoju sportskog ribolova u narednim godinama na području općine Zenica.

BISTRO!

Pročitajte i:   Održana prva dva kola Premijer Feeder lige Bosne i Hercegovine za 2024. godinu

2 thoughts on “UGSR “Bistro” Zenica: Rijeka Bosna poribljena šaranom

  • aferim svaka čast,sretno u daljnjem radu

  • svaka cast…..kad bi se sve opstine na rijeci bosni ukljucile u to i slicnom kolicinom poribile za tri godine niko vise nebi lovio skobalja i mrenu nego uspjesno sarana cak i na plovak na pahulju hljeba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.